Paradižnik 2014
-
-
- Kraj: Ljubljana
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
-
-
- Kraj: Ljubljana
Lpmami, je že popravljeno - za vsak slučaj
Eh, MarijaV, je bila v planu malica, pa so me zafrknili ti zadnji dnevi, paradižniki so že par dni isti
. Danes zjutraj je bilo 6 °C, jutri bo verjetno isto ...
Pa kdaj drugič
.
Plamenka, po moje ga biksajo Američani, ki so mu določili
da dozori na njihov največji praznik, dan neodvisnosti. Me spominjajo na čase, ko je pri nas moralo biti vse pošlihtano in fertik za 1. maj in 29. november
.
LP_________________mfranc

Eh, MarijaV, je bila v planu malica, pa so me zafrknili ti zadnji dnevi, paradižniki so že par dni isti

Pa kdaj drugič

Plamenka, po moje ga biksajo Američani, ki so mu določili

LP_________________mfranc
- Lpmami
- Kontakt:
- Lpmami
- Kontakt:
Ne vem, če je varianta, je pač eno srce: "coeur" v francoščini pomeni srce. Na Ivčkini strani piše o njem takole:
"Coeur’d Albenga
Vrečasto (oblika široke potlačene hruške) oblikovan močno rdeč italijanski paradižnik, zelo mesnat z malo gela in semeni, primeren predvsem za predelavo v mezgo, ker se pri kuhi lepo zgosti. Kožica je malce debelejša, ne pa trda, in se zlahka odstrani. Okus je dober, sladkast. Rastlina je nižje rasti, lepo rodi."
Meni se je predlani, ko sem ga dobila prvič, nekako priljubil, verjetno zaradi mesnatosti, nižje rasti in oblike plodu.
Sicer pa nisem kakšen velik gojitelj paradižnika, bolj tako za prehrano čez poletje, da se ga do sitega najem. Pa kar ostaja, malo nasušim in malo pokuham._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
"Coeur’d Albenga
Vrečasto (oblika široke potlačene hruške) oblikovan močno rdeč italijanski paradižnik, zelo mesnat z malo gela in semeni, primeren predvsem za predelavo v mezgo, ker se pri kuhi lepo zgosti. Kožica je malce debelejša, ne pa trda, in se zlahka odstrani. Okus je dober, sladkast. Rastlina je nižje rasti, lepo rodi."
Meni se je predlani, ko sem ga dobila prvič, nekako priljubil, verjetno zaradi mesnatosti, nižje rasti in oblike plodu.
Sicer pa nisem kakšen velik gojitelj paradižnika, bolj tako za prehrano čez poletje, da se ga do sitega najem. Pa kar ostaja, malo nasušim in malo pokuham._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje