Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Lupinus - volčji bob, lupinice

Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Hvala Bobolino.
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Sanjarka Ana,čudno saj že zelo male rastline imajo zelo globoke korenine in meni malo kdaj propadejo.Samo pr miru jih pustim.Pošlji naslov.
tjesih

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Kdaj pa se pobirajo semena?
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Ko so zrela Laughing
Malo za hec, malo za res.Ko so semena dozorela, se tiste male fižoletke začnejo odpirati in semena padati ven(semena so čisto črna) a če jih pobiraš zase raje jih pusti pri miru in se ti bodo zasejala povsod, pol pa ko se pokažejo mlade rastlinice jih presadiš.
tjesih

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Odlično. Hvala, Dragana in LP.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Obujam temo. letos sem kupila seme hiše Kiepenkerl, kaljivost naj bi bila zelo visoka, vendar sem od 24 semen dobila 4 rastlinice. Ker se tega lotevam prvič (puščena semena ob rastlinah niso vzklila, torej pri meni invazivk ni), drugih izkušenj nimam._________________Lp, Živa
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Tudi sama sem ze parkrat nabrala semena, pa mi nic ni zrastlo.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Letos sem jih tudi jaz posejala. Semena sem nabavila v Gardenseeds market, v poljski spletni trgovini. Semena so lepo kalila, tole je slikano 8. marca, imam pa pet takih posodic. Mislim, da imam še nekaj semen.

živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Plamenka, zelo lepo so vzklila semena. Čestitam, lupina je meni res lepa rastlina._________________Lp, Živa
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Oooo, lepo!
Odgovori