Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ameriška borovnica - Vaccinium corymbosum - I.

Odgovori
Vlado

Odgovor Napisal/-a Vlado »

Ne hecam se, jutri poslikam....samo kak naj sliko spravim na forum?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Vlado TUKAJLE najdeš navodila za lepljenje fotografij na forum.
Andrej

Odgovor Napisal/-a Andrej »

Tudi pri nas v okolici Ljubljane se borovnice Duke že barvajo. Prve dve smo že pojedli. Letošnje leto je vse zelo pohitelo. Češnjo Burlat smo obrali prejšnji teden, rdeči ribez pa je tudi že delno dozorel, tako da ga otroci že veselo smukajo.
iBojan

Odgovor Napisal/-a iBojan »

Tudi pri meni se začne 'barvanje' in s tem tudi napad ptic :( sem danes moral vsako še tako majhno luknjo zadelat, ker drugače za nas ne ostane nič.
miha34

Odgovor Napisal/-a miha34 »

Vlado je napisal/a:
Ne hecam se, jutri poslikam....samo kak naj sliko spravim na forum?

Oj, Vlado...ali si že naštudiral kako se naloži sliko Very Happy, saj vem, ni časa za vse...bi se pa prilegla ena modra Very Happy
forest727

Odgovor Napisal/-a forest727 »

Bom jaz dal, nekaj modrega ... Very Happy

Verjetno veste kaj je to? Very Happy
miha.miha

Odgovor Napisal/-a miha.miha »

pozdravljeni forumaši Very Happy

zamima me ali lahko za material pri sajenju AB uporabim tudi delno preperele ostanke od cipres, ki sem jih imel za živo mejo? Ali je tudi cipresa ˝kisla˝?
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Po izkušnjah nekaterih gojiteljev AB,začnejo grmi borovnic,posajenih
v bližini cipres hirati in odmrejo.Iz tega sledi,da bodi previden z uporabo
cipresinih ostankov._________________Narava vse povrne!
miha.miha

Odgovor Napisal/-a miha.miha »

hvala za odgovor. Se bom osreotočil na smrekove ostanke.

Imam pa že 3 leto zapored problem, ker mi vsaj ena AB posuši v mesecu juniju. Sem ravno danes izkopal sorto Patriot (visok ca 70 cm in poln plodov), ki se mi je posušila v enem tednu. Sumim na preveliko uporabo amonosulfata tik ob deblu. Korenine so zgledale OK. Začelo se je s sušenjem plodov, potem so listi postali ˝rjasti˝in pikasti. Sušenje se je nadaljevalo od konca vej v notranjost grma. Ostalih 8 AB je v odlični kondiciji.

moram priznati, da te AB tako zasvojijo, da sem si zopet izboril prostor (5 X 1 m) ob vrtu za 4 zelo pozne sorte (Aurora, Elliot, itd), da bom jih imel na voljo tudi septembra.
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Jaz sem pa ravno za zastirko borovnic pripravljal mešanico smrekovih in borovih iglic pomešano z odrezanimi ostanki cipres. Pa še prijetno aromo ima tale zastirka po zaslugi cipres Smile
Odgovori