Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Moj mali svet

Moderator: Melona

stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Hvala vsem.
Moram poveadti, da sem se tu vedno počutila malo manjvredno. Nikar si ne predstavljajte, da je pri meni kaj posebnega. Saj sem samo sledila vrtnicam na vaših slikah in vas posnemala Laughing .
Nimam kakih posebnosti, ki jih drugje ni. No, če odštejem mojo "indijsko" vrtnico, ki je kot potaknjenec pripotovala iz Gujerata...Sicer pa ne delam vsega tega zaradi drugih (čeprav jim privoščim, če imajo oči, da vidijo..), pač pa za svojo dušo ali srce, kot pravi Doli. Nekako tako: sin mi pravi, na mojo sobo ni treba dato rož, saj se nič ne vidijo (je jablana spredaj). Jaz mu odgovarjam: saj jih nimaš zato, da bi se videla s ceste. Iz tvoje sobe, ko sediš ob pisalni mizi ob oknu, pa se ti sproti pogled in zato so..
Danes bom dopisala seznam, ko bo čas. lp_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
stara postaja

Dodajam obljubljeni seznam mojih vrtnic. Pa vam še zaupam, zakaj bom pisala z velikimi črkami: pozabila sem že, kaj se pri posameznem imenu piše z veliko začetnico, pa nimam zdaj časa preverjati Embarassed !

Noisette:

AIMEE VIBERT
CELINE FOREISTER
MME ALFRED DE ROUGEMONT

Moss:

BARON DE WASSENAER
EUGENIE GUINOISSEAU
JULIE DE NERSAN
MUSCOSA RUBRA
NUTTS DE YONG

Albe:

BLANCHE DE BELGIQUE
SOUVEOLENS (stara neznaka, ki sem jo, če sploh pravilno ident. po Kmecljevi fotografiji v Gamsovem skretu)

Galke:

BEAU NARCISE
CARDINAL DE RICHELIEU
CONDITORIM
DUC DE FITZJAMES
GLORIE DES JARDINS
HYPPOLITE
NESTOR
OMBRE PARFAIE
OPHELINE DE JUILLEN

Centifolia:

BURGUNDY ROSE

Hibridne muškatke:
BUFF BEAUTY

Damaščanke:

KAZANLIK
MARIE LOUIS
DUCHESE DE ROHAN
NN morda spada sem moja stara ljubljenka

Kitajske:

CAMELIA ROSE
CECILE BRUNNER
LOUIS XIV

Portland:
ROSE DE RECHT

Species:
ROSA FOETIDA PERSIANA

Burbonke:
BARON J.B. GONELLA
GYPSY BOY
HYPOLITE JAMAIN
LOUIS ODER
MME ISAAC PEREIRE
PRINCE NAPOLEON
ROSE EDOUARD
SOUVENIR DE LA MALMAISON
SOUVENIR DU PRESIDENT LINCOLN

H. perpetual:
BARON GIROD DE L/AIN
BLACK PRINCE
EMPERIOR DU MAROC
PAUL NEYRON
SOUVENIR DU DR JAMAIN
CRIMSON GLORY
PRINCE CAMILLE DE ROHAN

Anglešle:
BENJAMIN BRITTE
CHARLES DARWIN
CROCUS ROSE
EVELYN
FALSTAFF
GOLDEN CELEBRATION
L.D.BRAITHWAITE
SWEET JULIET
TESS OF THE DI URBERVILLES
THE DARK LADY
WINCHESTER CATHEDRAL
HERITAGE
OTHELLO
SHAKESPEARE
CHIPENDALLE

Novemberske od Vica (nerazporejen):

AMADEUS
BLACK BACCARA
CONSTANZE SPRY
DORTMUND
GOLDEN GATE
GUIRLANDE D AMOUR
JASMINA
SCHNEWALZER
SUPER EXCELSA
VIOLETTE

Pa še pozneje kupljen, stare, še nerazporejene po skupinah:

EYES FOR YOU
SHOWW ME DANCING
NN galka
CORDES PERFECTA
GLORIA DEI
STERNTALER
DON JUAN
PREŠEREN
PIERE OGER
EDEN ROSE
SYMPATHE
NEWW DAWN
SOUVENIR DE BROD
QEEN ELIZABETH vzp.
QEEN ELIZABETH
DOROTHY
EXCELSA
PAPA MEILAND vzp.
PAPA MEILAND
BARCAROLLA
NORITA
SCHwARZ MADONNA
MILDRED SCHELL
PASCALLI
QEEN VIRGO
RED MEIDALAND
PINK MEIDALAMD
SWANNY
GOLDE STERN
ROSA RUGOSA
4xNN HT
RED LEONARDO
APPollo

Za napake se opravičujem! lp_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Nazadnje urejal/a stara postaja 07 Jun 2014 17:58; skupaj popravljeno 1 krat
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

ti ti lisica, ob obisku pri tebi sem videla samo par rožic spredaj, nikakor si nisem mogla predstavljati, kako bogastvo raste zadaj! Wink

Naj povem v zagovor, da sem sem se le bežno oglasila med službo, in ni bilo časa za kaj več, kot na hitro spiti kavico. Stara postaja je topla, prijazna, izredno razgledana ženska, vseeno pa preprosta in modra. In jo imam rada.

In tisti Sterntaler je bil ponujen iz srca. Saj, kot tebe poveže z davnimi spomini, tako sem jaz vsa v pričakovanju alojzijeve lilije, ki bo drag spomin na moje pokojne stare starše. Dolgo nisem razumela, zakaj nekateri povezujete rastline ne z njihovimi imeni, ampak z osebami, ki so vam jih podarile. Ampak, saj tudi dosti drugega nisem razumela. Danes je drugače. Ni pomembno ime, pomembno je, kaj začutimo, kaj se nam dvigne iz podzavesti, ko se nečesa dotaknemo, pogledamo, poduhamo..._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Stara postaja palec gor . Uživam ob ogledu. Sedaj vsaj vem, od kje je prišel šopek zame . Vse cvetne listke sem shranila in posušila. Še vedno dišijo, zato jih vsake toliko časa premešam s prsti Very Happy .
stara postaja

No, saj se bo stara še razjokala..ne pretiravajte, no.
Bobolino, ko si bila tako na en dva tri pri meni, so bile vrtnice še žalostni skeleti. Najbrž si si zapomnila le to, da si si umazala rokavice (ali kapo?) na moji hruškovi mizi, kjer se v špranjah skriva moka. ko kaj pacam gor..taka sem. nekoč ni bilo časa, potem se človek navadi. Zelo slaba gospodinja sem, kar se čiščenja in pospravljanja tiče. Pa vse ostalo je grozno: goli beton pred vhodom (ploščice čakajo, sin me je ob nakupu vprašal, če jih bom žveplala..že ve, kako to gre pri nas Embarassed ), nedokončani balkoni, terasa itd.. Ampak vrtnice vseeno dišijo, ptički navsezgodaj pričnejo svoj koncert in žabe so glasne...In jaz sem najbolj srečna, ko rijem po zemlji (pač kmet po rojstvu, duši, izobrazbi in življenjskem delu)._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
geisha

Odgovor Napisal/-a geisha »

Pozdravljena tudi z moje strani.Kakšno razkošje pri tebi se vidi,da je to delano za dušo.Seznam pa Shocked ._________________LP
E.
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Oj, stara postaja

Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala.

- vse imaš tako čudovito in preprosto lepo, da ne najdem prave besede pa naj ti za to raje zapoje Boris Kopitar

[url=https://www.youtube.com/watch?v=G4nEbXM0i9w]

Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala.
Nazadnje urejal/a orhy 07 Jun 2014 21:48; skupaj popravljeno 1 krat
stara postaja

Hvala, draga Orhy!_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

hja, stara postaja, le komu se pa ljubi noter delat, ko je toliko za delat zunaj? pa še lepše je bit na prostem? čistim

saj sama vsega ne zmoreš, še jaz ne, pa sem dosti mlajša._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
stara postaja

Še nekaj utrinkov iz mojega vrta:

_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Odgovori