Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Rožnik brez imena

Moderator: Melona

Odgovori
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Bele pri meni žrejo tisti črni hrošči z belimi pikicami, samo v belih so, barabe.

Letos je večina obolelih za črno pegavostjo, tako da listov podrobneje niti ne gledam več, samo poskušam ohranjati stanje, da se ne razširi. na jesen me čaka masovno odstranjevanje listov in dosledno škropljenje z bakrovimi pripravki skozi zimo in zgodaj spomladi. In seveda nov bojni plan, tako ne bo šlo...

Rumene so pa na prejšnji strani Wink ._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Lepooo! Kaj bi se trudila z gojenjem vrtnic, če se pa lepo napasem na vaših rožnikih Wink Laughing Laughing . Predstavitev po barvah mi je super, razlike med posameznimi pridejo bolj do izraza palec gor .
bobolino

Temno roza, rdeče, pisane

Rose de Rescht (do danes mi še ni uspelo ujeti njene prave barve, cvet je neonsko temno roza, prav žari)

Baronne Prevost

Scabrosa

Naslednje štiri imajo skoraj identične cvetove, le Lojzka je malo svetlejša:

Louise Odier

Mme de Sevigne

Deuil du Dr. Reynaud

Mme Isaac Pereirre

John Hopper

Senteur Royale

Blackberry Nip - tudi tu ne morem ujeti tiste temno burgundske barve, stebla rastline pa so rdečkasta in lep okras pozimi

grmiček izstopa s svojo rdečo barvo-

Cardinal de Richeliu - letos, potem, ko sem jo prestvaila, cveti z izrazito svetlejšo barvo, prej je imela viola cvetove. osončenost je ista. Počakam, in vidim, kako bo drugo sezono

Princess Alexandra of Kent - ogromni cvetovi, rast grma razvejana

Baron Girod de L`Ain

Sibelius

Pomponella

Rosa Gallica Officinalis

Comte de Lacepede

Munstead Wood - realna je jutranja barva pri popku, kasneje sonce naredi svoje (in seveda slab aparat)

Splendens

Chewpurplex

Blau magenta

Blue For You

Nekaj jih še čakam, in bom slike nalagala sproti._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

Bobolino ma kako lepo si umestila vrtnice. in super predstavitev po barvah in stopnjah razvoja cvetov in grmov. odlčno. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Takole je veliko bolje pogledati slike, kot tuje drugje na internetu. Tudi te zadnje so prelepe. Baron Girod je nekaj posebnega, John Hopper bi pa moral imeti žensko ime, ponavadi so ženske bolj bogato oblečene. Wink

Če se boš danes še kaj sprehodila po vrtu, bi mimogrede povonjala ta dva? Me res zanima razlika...
Plamenka je napisal/a:

Vidim, da imaš tako Golden Celebration, kot Charles Darwina, med katerima sem jeseni izbirala. Katera ti lepše diši? Moj Charles Darwin res spreminja barvo, skoraj bel je trenutno, vonj ima pa še vedno prijeten.
bobolino

Zdaj, v tem trenutku, ko na obe vrtnici sije sonce, imata oba precej neizrazit vonj, kot ga imajo na primer hibridne čajevke. Bom povonjala še zvečer._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
TANJA TT

Odgovor Napisal/-a TANJA TT »

O,Bobolino prav kataloško si tole uredila Very Happy in vse izgledajo prav lepo zdravo in nič obžrto Smile ,kaj Blau M. je letošnja?
bobolino

Mislim, da je drugo leto pri meni, podaril mi jo je Ivipiči.

skoncentrirala sem se na cvetove, listov, bolje, da ne kažem Confused ._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Vse so krasne, Bobolino, čestitam in da bi ti uspevale.
bobolino

Hvala!_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Odgovori