Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kniphofia - raketica

crtj-admin
Site Admin

Kniphofia - raketica

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Trajnice, nekatere vednozelene, nekatere tudi prezimno trdne. Potrebujejo sončno rastišče in odcedna tla. Naravne vrste množimo tudi s semeni, gojene samo z delitvijo.

Zana

Odgovor Napisal/-a Zana »

Semena sem naročila na e-bayu. Bom poskusila vzgojit to lepotico._________________You never know how strong you are until being strong is the only choice you have.
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Naša ni še nikoli semenila, je pa res, da je vse iz iste rastline, mogoče rabi še kakšno, ki ni klon. Doli, ti si kdaj opazila seme? Samo vprašam... semen imam za nekaj časa dovolj Very Happy .
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

S semeni naj bi se razmnoževalo samo naravne vrste, gojene razmnožujemo spomladi z delitvijo.
Naravne vrste naj bi bile-nisem prepričana- K. uvaria in K.atlanta.
Škoda, nisem bila pozorna na semena pri moji, visoka je okrog 1m, ni močno obarvana in cvet je manjši. Bom letos skrbno sledila in ti pobrala semena, če jih seveda ima.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

So mogoče semena v teh bunkicah?

Tak je pa cvet moje raketice. Čeprav so letos kamenčki okoli nje, sem jo spet komaj ubranila pred polži.

greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Ja morala bodo bit=). Naša še nikoli ni naredila plodov...
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Potem bom pa pustila, da vidim, če se bodo semena res razvila. Saj sama jin nepotrebujem, samo iz radovednosti, pa seveda, če bo kdo želel semena.
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Ker tudi pri nas te dni ena cveti, sem malo brskala po spletu in naletela na zanimivo fotografijo. Najdete jo na strani http://www.sequimrareplants.com/picture%20gallery/Kniphofias%20for%20Spring%202013.html
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Še naša raketica
Odgovori