Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Jagodnjak - Fragaria

Odgovori
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Ivčk, moje jagode imajo vitice, tudi razmnožujejo se z njihovo pomočjo. Pa zasejejo se tudi rade.

Bom poslikala, kako izgledajo. Boste potem verjetno lažje določili, ali so prave. Mesečne ali ne, jeseni bodo zagotovo na voljo.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Ivčk tudi moje imajo vitice in so mesečne. Čez vse leto kar lepo rodijo. Z njimi sem zadovoljna.Jeseni sem jih ogromno razdevala in še v kanto je šlo nekaj. Sem si gredo pomladila.
Letos ne, za naprej pa bo sigurno jih toliko, da jih bom lahko komu dala. Jeseni še nisem vedela za ta forum.
lp_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

A se te jagode lahko presajajo tudi prej kot jeseni? Če bi se mama spomnila, da hoče tisti konec prej očistiti ..._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Seveda..............če bo poleti in vroče, je treba sadike zalivati in senčiiti, pa ni razloga, da se ne bi prijele. Se priporočam, če bo kaj viškov. Wink
Imam pa tudi sama eno, ki sem jo dobila od člana na prejšnjem forumu) in lepo poganja nadzemne pritlike, sočasno pa tudi cvetna stebla, čeprav je že 2 leti v koritu. Med vikendom imam plan, kam prestaviti korito in kako okoli njega postaviti druga korita, da ukoreninim vse te mladike. jeseni bo kaj viškov za željne dobrih jagod. Nekako velikosti mesečnih, a izjemno aromatičnih, čisto primerljivih gozdnim.
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Mi je uspelo jagode včeraj pofotkati. Danes pa upam, da mi bo uspelo še naložiti slike (predvsem velikost slik me skrbi) Wink

Velikost jagod se najbrž dobro vidi, opazite tudi vitice v ozadju?

Takšna goščava pa je zrastla iz samo nekaj posajenih sadik jagod od lanskega leta:

Če ni panike glede presajanja sadik tudi sredi poletja kot pravite, jih lahko dobite tudi sedaj. Very Happy
Gringo

Odgovor Napisal/-a Gringo »

Jaz iščem priložnost, da bi šel pobirati DIVJE jagode. Kje na obali se dobijo? Smile
JANEZ L

Odgovor Napisal/-a JANEZ L »

Na obali nevem, pri nas na Gorenjskem jih je polno. Smile_________________S Spoštovanjem, LZ Janez L

...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti, ni greh...
Gringo

JANEZ L je napisal/a:
Na obali nevem, pri nas na Gorenjskem jih je polno. Smile

Je kje blizu Bovca? Smile
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Od kdaj je pa Bovec na Gorenjskem? Shocked Shocked Shocked
Gringo

metuljc je napisal/a:
Od kdaj je pa Bovec na Gorenjskem? Shocked Shocked Shocked

Kdo je rekel, da je na Gorenjskem? Laughing

Ta teden nameravam za 3 dni gor na dopust in me zanima ali je kje po kakšni potki, ko gremo na sprehod. Smile

Sicer pa sem tako zaljubljen v Gorenjsko, da je to edina lokacija na katero bi se selil, če bi šel z obale. Smile
Morda sem premalo prepotoval SLO, da bi še druge kraje videl a to ni več tema te teme. Smile

Skratka jagode v Bovcu iščem. Smile
Odgovori