Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Jilo - Solanum Gilo (škrlatni jajčevec)
-
- Site Admin
Jilo - Solanum Gilo (škrlatni jajčevec)
(Prenos iz arhiva)
muha je napisal/a: | ||
4. 5.
|
*pika* je napisal/a: |
Kalit sem dala tri semena, dvema je uspelo in že pridno rasteta. Ta jajčevec bi naj imel tako rdeče-vijoličasto steblo, se mi zdi, da sta sejanca tudi malo temnejša od ostalih jajčevcev. |
muha je napisal/a: |
Pika, bravo! Moji še niso vzklili. |
Zdaj pa čakava še tvojega in moje kumarice, drugače se bo p treba za kako menjavo zmenit |
Plamenka je napisal/a: |
Tudi pri meni so trije že pokukali ven. Prvi ima že kak cm in pol. |
Kako vam napredujejo? Moji so šele te zadnje tople tedne pričeli pošteno rasti. |
Moji lepo napredujejo, tako kot ostali jajčevci. Tri skupaj imam posajene v večjem loncu ob hiši. |
metuljc je napisal/a: |
Meni 2x nsio kalili in bi bila, če bo katera slučajno imela, vesela ene rastlinice. |
Moja dva je toča odnesla, bo treba drugo leto spet poskusit. |
muha je napisal/a: | ||
Enega bi lahko pogrešila, če je za oprašitev dovolj ena sama rastlina? |
Tega tako ali tako ne vemo, torej - poskusiti ni greh. Če mi ga odstopiš, bom vesela, lahko pa ga dobi tudi *pika*. |
metuljc, ni dileme, ti si bliže . Se zmeniva po ZS. |
No, jaz imam Jilo Comprido Grande (št. 4) in imam viška 2 rastlinici v enem lončku. Bi oddala, a sem imela probleme z rastlinjakovim ščitkarjem tudi na teh rastlinah in še vedno obstaja možnost, da se spet pojavi. Škropila pa sem z Neemovim tonikom in redno pregledujem. Če za koga to ni ovira, lahko dobi sadiki. |
Meni ni ovira, se ga bom že rešila, *piki* pa pootem dam muhinega varovančka, prevzamem pa lahko jaz od obeh, se bomo že zmenile, a ne? *pika*, saj si za to, kajne? Itak sem tvoja neuradna poštarca menda. :grin: |
Velja, Metuljc. |
Velja tudi z moje strani . Tudi jaz imam sadike Comprido - št. 4. Sejala sem samo te. |
Hvala obema, se še zmenimo, kako in kaj. |
Ste se kar brez mene dogovorile, da ga dobim? Super ste! Mi je vseeno ali je s ščitkarjem ali brez, ga bom že pregnala |
Plamenka je napisal/a: | ||
Samo mimogrede, tudi 2 sadiki oranžnega jajčevca Frant F1 in nekaj sadik chilija Habanera, ki so imeli iste probleme s tem ščitkarjem, imam viška. |
Plamenka, vzamem oba melancana, enega dam *piki*, če ga bo hotela, meni sploh ni kalil. Če daš čilije za povrh, tudi nimam nič proti, razen, če jih vzame kdo drug. Pa hvala v naprej. |
No, to mi je všeč, da bom oddala vse skupaj v kompletu. |
Dogovorjeno. |
metuljc, ti najprej svoj vrt zapolni, če ti bo potem kaj ostalo, pa vzamem Hvala vsem trem |
Ah, *pika*, ne pretiravaj. Jaz tebi, ti komu drugemu uslugo nardiš in tako gre to naprej, ..... Obljubljeno dobiš, en jilo in en oranžen melancan, kolikor vem, nad habaneri nsi navdušena, če si si premislila, pa tudi lahko, seveda. |
Imam enega v loncu, hvala |
bobolino je napisal/a: |
pa prišparajte semena za drugo leto! In poročajte o okusu! |
Seveda, bomo. |
Tudi moj je zelo lep in cveti. Poslikala ga bom , ko bo kaj videti od plodov.
Semen imam še nekaj malega originalnih, če se ti ne bodo posrečili. Moj je čisto posebej, v soseščini ima le čilije in precej stran par paradižnikov. Mislim, da ni šans, da bi se skrižal. Seveda pa mora najprej roditi in dozoreti.
Semen imam še nekaj malega originalnih, če se ti ne bodo posrečili. Moj je čisto posebej, v soseščini ima le čilije in precej stran par paradižnikov. Mislim, da ni šans, da bi se skrižal. Seveda pa mora najprej roditi in dozoreti.