Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Borago officinalis - zdravilna boraga, boreč

crtj-admin
Site Admin

Borago officinalis - zdravilna boraga, boreč

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

matko

Odgovor Napisal/-a matko »

bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Se tu nabere za čaj le socvetje ali cela rastlina?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Takole raste mlada rastlinica ....

juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Citiram:
Takole raste mlada rastlinica ....

Poleg nje pa navadna rosnica (Fumaria officinalis). Je zdravilna, meni pa predvsem lepa, zračna, hladna. Gojim jo na vrtu, ko jo vsako leto sproti prekvalificiram iz "plevela" v občudovano okrasnico z zastirko in svojim mestom med solato in podobnim.
Sanjarka Ana

Hvala Juglans za ime.
Nisem vedela, nisem poznala. A meni je bilo to tako lepo, da raste na večih krajih. Sem jo tudi "prekvalificirala" iz plevela. Samo vsakemu sem rekla: Pač en lep plevel, a te kaj moti?
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

tudi meni je to prekrasna rastlina. zaseje se sama, če ji enkrat daš možnosti za življenje. zgodaj na pomlad tukaj v I. jo je polno, in dokler ne odcveti jo pustim za čebele in za druge žuželke, šele potem jo odstranim, da bi na istem mestu zacvetele črnike in potem muškatna kadulja. vmes so vrtnice tu in tam. lpvoda

Sanjarka Ana

Čudovite fotografije Voda.
Hvala.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Meni so se precej razširile v enem kotu vrta, ki meji na parkirišče in pešpotko. Sem jih izrinila in zdaj krasijo rob parkirišča Wink_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori