Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Netreski v Sloveniji

crtj-admin
Site Admin

Netreski v Sloveniji

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
zoyba

Odgovor Napisal/-a zoyba »

Nekaj slik z naravnih rastišč v Sloveniji
Sempervivum tectorum

Jovibarba hirta

To sicer niso kaktusi, spadajo pa med avtohtone slovenske sukulente._________________Robert
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Oprosti zoyba za mali popravek: netreski (ne natreski) in sukulente (ne sekulente-to je verjetno zatipkanje). Sem zaje....?_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Sem kar jaz popravila, da se ne pozabi Smile .
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Jovibarba = netreskovec, ime netresk je rezervirano za rod Sempervivum.
zoyba

Odgovor Napisal/-a zoyba »

Ni problema zaradi popravka Smile
Na eni drugi spletni strani sem naštel enaintrideset "slovenskih"imen. Ni vrag eno bo že pravo. Razlage za posamezno ime so pa itak zelo izvirne Confused_________________Robert
Odgovori