Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2014

Odgovori
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Dmdm, ti je Pimenta že kaj "rodil"?

Wink

LP_________________mfranc
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Pa sem jih poveršičkal. Slike pred in po.

Tega sem pa pozabu slikat pred.

Dobili so tudi oporo.

_________________LP seba993
dmdm

Odgovor Napisal/-a dmdm »

@mfranc cveti, cveti spet držim pesti da se bo kaj prijelo, je pa Ring of fire tko poln da če nič drugega ne bo, jih bo dovolj Cool
mfranc

Eh, tudi moj Pimenta bo morda kaj skotil Cool .

Ring of fire pa tudi pri meni rodi, da skoraj nima časa rasti; zato pa je Queen Laurie ves pretegnjen in je šele sedaj začel delati plodove.

Nazadnje urejal/a mfranc 16 Jun 2014 21:18; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Moj Pimenta je precej zrasel, kažejo se mali popki, tako da bo tudi pri meni kdaj kakšen plod.
mfranc

Plamenka, cvetni popki, ali "bunkice" ? Wink

Huh, tale Pimenta je res pravi veseljak Cool Laughing - ga božam, ga ujčkam, med tem ga pa ta zadnji, postrgančki in ponavljalci prehitevajo Wink .

Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Pravzaprav res niso še čisto popki. Očitno bo med zadnjimi. Naslednje leto ga moram sejati 1 mesec pred ostalimi. Wink
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

Trocki je napisal/a:
Na prejšnji strani je nekdo napisal da je odpadanje cvetov lahko posledica nizke vlage. Te dni je vlaga spet precej nizka (zaradi burje). A kaj pomaga če rastline dvakrat na dan malo poškropim z pršilko?

Škodilo jim ne bo, če bo pri burji kaj pomagalo pa težko rečem. Mogoče bi jih bilo bolje, če je to mogoče, postaviti v kakšno količkaj zavetrje in tam močiti. Na žalost ne znam dati pravega odgovora... Embarassed

Navadno gojitelji, ki imajo seveda možnost za to, ob nizki zračni vlažnosti vse cvetoče čilije v posodah spravijo na kup in močijo tako, da si potem rastline, ki naj bi bile čim bolj skupaj, znotraj kupa same ustvarijo mikroklimo z vsaj malenkost več zračne vlage. Nekdo je na nekem drugem forumu zapisal tudi, kako mu je nek profesionalni oz. komercialni gojitelj zelenjave zaupal "skrivnost", da naj ob veliki vročini in nizki zračni vlagi, ko prično odpadati cvetovi, ne moči celih rastlin, temveč naj jih večkrat dnevno škropi samo po steblih... Drugi spet posode s čiliji postavljajo na razgrnjen polivinil, ki ga potem obilno polivajo z vodo, da bi tako z izhlapevanjem le-te dvignili zračno vlago okoli svojih ljubljenčkov... Vsak pač poskuša po svoje prebroditi krizo, čeprav se na koncu vedno izkaže, da je šele pošten dež tisti zares pravi "odrešitelj".

Burja z nizko zračno vlažnostjo je seveda poglavje zase... Tu se verjetno res ne da storiti kaj več kot zgolj čakati, da mine. Sad
JANEZ L

Odgovor Napisal/-a JANEZ L »

Z vsem dolžnim spoštovanjem do vseh, tudi moje mnenje je, da Priroda naredi tako, kot njej ustreza. Sem vsak dan, po nekaj ur, s svojo zelenjavo, ampak nad višjo silo, nimam kontrole. Laughing_________________S Spoštovanjem, LZ Janez L

...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti, ni greh...
mfranc

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pimenta da Neyde "Twin Towers" Cool

Končno je začel delati bunkice ...

Odgovori