Pokorno javljam - slakove korenine, ki sem jih fermentirala z bokaši posipom, se sedaj kompostirajo, premešane z zemljo. Niti en slak ni pokukal iz zemlje
Zaenkrat imam tega za dva cvetlična lonca in bom uporabila za balkonske rastline, da ne pomešam s čim drugim, kar bi mi kvarilo rezultate preskusa.
Imam pa še dve vedri fermentiranih mladih plevelov, s precej debelimi in/ali dolgimi koreninami, a brez semen. To bom v kratkem zmešala z zemljo in kompostirala. Če plevel ne bo odgnal, bo to super! Še ena uporaba bokašija več._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Bokaši kompostiranje plevela
Noben od fermentiranih plevelov, s koreninami vred, a brez semen ali cvetov, ni pognal do zdaj in mislim, da tudi kasneje ne bo. Tobak v loncu s to zemljo lepo raste. Zdaj takorekoč slak služi meni
Razmišljam, kako bi se obnesla japonska dresen. Začela bi le z listjem, mogoče tudi z mladimi, še mehkimi poganjki, sem pa v dvomih, kako bi bilo z "olesenelimi stebli" ali kakorkoli se že imenujejo ti deli rastline, na katerih je listje in cvetje. Ima že kdo kaj izkušenj ali je našel že kaj objavljenega?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Razmišljam, kako bi se obnesla japonska dresen. Začela bi le z listjem, mogoče tudi z mladimi, še mehkimi poganjki, sem pa v dvomih, kako bi bilo z "olesenelimi stebli" ali kakorkoli se že imenujejo ti deli rastline, na katerih je listje in cvetje. Ima že kdo kaj izkušenj ali je našel že kaj objavljenega?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ja, mi ga imamo tudi na dvorišču (so sosedje mejaši imeli gradbena dela in pridno pustili nered za seboj). Ga redmo pulim. Pustim, da se posuši in nato v smeti z niim. Ampak, če bi obstajala kakšna bolj gotova varianta (kurit ne morem, ni pogojev), bi bila vesela.
Mislim, da si bom za v kuhinji privoščila 2 kantici Organko in bokashi. Potem lahko pa ob priliki tudi z dresnikom probam (in nato preverim v kontroliranem okolju - loncu), kako in kaj.
Mislim, da si bom za v kuhinji privoščila 2 kantici Organko in bokashi. Potem lahko pa ob priliki tudi z dresnikom probam (in nato preverim v kontroliranem okolju - loncu), kako in kaj.