No, in pod vse te tvoje zakladke naj objavim prvi skromni cvetek svojega OP sejanca floribunde Neon. Naj najprej za primerjavo s sejancem prilepim cvet Neona.

Popek sem opazila prve dni junija, potem pa v nekaj dneh še dva. 11. junija je prvi čisto malo razprl čašne listke in videti je bilo neko bledo barvo. Zdaj je bil pa že nekaj dni tak, da se mi je zdelo, da se bo vsak hip odprl. Odprtje se je zgodilo danes zjutraj. Dobri dve uri je trajalo, da se je teh par venčnih listkov izmotalo

Samo pet venčnih listov torej, bel osrednji del cveta je na sejancu precej bolj izrazit kot na mami, kjer je komaj opazen. Barva je na prvih dveh fotografijah čisto prava. Premer cveta je skromne 3 cm. Pri mami navajajo, da je vonj šibek. Cvet sejanca pa izrazito diši, zaprmej po vijolicah. Listi so dokaj trdi, se pa vihajo in niso svetleči. Raste lepo, za slabih deset cm višine se mi zdi košata rastlinica. Ni zgled zdrave rastline, ker je vseskozi prisotna čisto rahla plesen, ki se pa ne razvije.
Tako, to je moj prvi razcvetel sejanec vrtnice. Žal samo OP, zato nimam nikakršnih zaslug zanj, vesela sem ga pa vseeno zelo. In hvaležna, da sta mi Škorjančeva poslala Neon s šipki.