Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Potaknjenci
Za avgust ne vem (ne bo pa kakšne šškode, če odrežeš nekja vejic in poskusiš), spomladi odrezane še neolistane vijice poženejo korenine prej kot lsite skorajda., Vsaj pri nasših običajnih vrbah. Pogosto se zgodi, da vrbov kol uporabijo za privez mladega drevesca. Slednje se posuši, vrbov kol pa ozeleni.
bobolino je napisal/a: |
Rada bi razmnožila Salix Nishiki Hakuro, pri mami raste lep grm, pa me zanima, če bo začetek avgusta primeren? |
Če morebiti poizkusiš kakšen teden kasneje, ko bo popustila poletna vročina, bi predlagal. Zadevščino (vejice) postavi kar v posodo z vodo, saj boš tako najbolj na tekočem.
Lansko jesen mi je Aye Aye prinesla nekaj vejic omenjene in te so ostale v vodi (hobuk na prostem brez zaščite, ki je vmes tudi popolnoma zamrznil) do spomladi, ko je začela poganjati korenine. Nato so se preselile v lončke, sedaj pa tuhtam kam z njimi.
Probat ni greh
Včeraj proti večeru sem skompletiral potaknjence čilijev, ki sem jih pred tem za štiri dni dal v lončka z vodo.
Precej amatersko delo , ker čilija še nisem potikal, sem malo sledil enemu od načinov za paradižnik.
Po štirih dnevih v vodi vejice (zalistniki) niso niti nakazali kakšnih korenin; paradižniki bi v tem času naredili že bogate korenine.
Substrat sem namešal z veliko peska, pa nekaj perlita. Bi uporabil rastni hormon za mehke potaknjence, če bi ga imel. Tudi krajši bi morali biti potaknjenci, a kaj ko so bili tako zapeljivo veliki .
Tako bo sedaj veliko odvisno kako jim bom uspel narediti pravo, precej vlažno mikro klimo.
Živi bili pa videli .
Habanero Black, sploh pa Habanero Chocolate Long sta "čez noč" napravila velike zalistnike.
LP_________________mfranc
Včeraj proti večeru sem skompletiral potaknjence čilijev, ki sem jih pred tem za štiri dni dal v lončka z vodo.
Precej amatersko delo , ker čilija še nisem potikal, sem malo sledil enemu od načinov za paradižnik.
Po štirih dnevih v vodi vejice (zalistniki) niso niti nakazali kakšnih korenin; paradižniki bi v tem času naredili že bogate korenine.
Substrat sem namešal z veliko peska, pa nekaj perlita. Bi uporabil rastni hormon za mehke potaknjence, če bi ga imel. Tudi krajši bi morali biti potaknjenci, a kaj ko so bili tako zapeljivo veliki .
Tako bo sedaj veliko odvisno kako jim bom uspel narediti pravo, precej vlažno mikro klimo.
Živi bili pa videli .
Habanero Black, sploh pa Habanero Chocolate Long sta "čez noč" napravila velike zalistnike.
LP_________________mfranc
Citiram: |
Živi bili pa videli |
No, me zanima kako bo to uspelo. Namreč, ko posadim paprike globje, nikoli ne naredijo korenin na steblu.
Sam imam najboljše izkušnje z optimalno mikroklimo v senci kakšnega bolj prosojnega grma. Še boljše je, če poleg raste nekaj ne preveč bujnega plevela ali drugega rastja. Bi na kratko rekel: "v urbani divjini".