Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Motovilec - Valerianella locusta

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Motovilec - Valerianella locusta

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

V prvih dneh toplega marca sem ponovno preizkušala naravo - nasejala sem eno majceno gredico motovilca. Do danes je naredil take lepe zelene kupčke, na enem sem videla, da ga bo počasi odneslo v cvet, pa sem ga kar porezala (žal sem ga na gredici pred tem pozabila poslikat Smile ) in bo danes za kosilo kar konkretna skleda z jajčko za kosilo 6 družinskih članov. Saj pa bo tudi slikca šele na pol očiščenega zadostovala, da se komu tu gor sline pocedijo Wink :
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Marička, polna usta slin imam Very Happy .Ponavadi ga spomladi sejem med česen, a ga letos žal nisem. Pred dnevi sem po vrtu pobrala par samosevcev, ki so bili prav porcijski. Meni motovilec vselej tekne-tudi poleti, moji pa pravijo, da spomladanski nima pravega okusa in, da je to zimska zelenjava... Tako ga v večjih količinah sejem sredi avgusta. Potem je do jeseni že dovolj velik, da ga jemo vso jesen in zimo..._________________naredimo svet lepši
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

jaz sem pa letos prvič probala po nasvetu setvenega priročnika in sejala konec aprila. Ima 2-3 listke, bom videla, če bo kaj. Sejala sem ga tudi prejšnji teden. Avgustovski mi pa zelo slabo kali, sem pa poskusila vse, tudi na palčke sem privezala kopreno, da je delala senco in hlad, pa nič kaj dosti od njega._________________Lp, Živa
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Za setev motovilca v avgustu je potrebno izbrati oblačenja dan, dobro namocit gredo in ga pokriti z vejami ja katerih je še listje. Pred setvijo vsaj en teden hranim seme motovilca v hladilniku. Motovilec kali pri nizkih temperaturah. Ja tak način ga zmede in običajno zelo lepo kali._________________CARPE DIEM
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Tajana, letos se bom držala tvojih navodil Wink . Tako sem dala motovilec včeraj v hladilnik, da ga bom proti koncu meseca sejala..._________________naredimo svet lepši
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

moj je vedno v skrinji nekaj časa. Sejan junija je lepo prišel ven, mu paše hlad.

pri nas je bilo danes zjutraj celih 12 stopinj. O poletju ne duha ne sluha, tisti teden, ko je bilo vroče, so vsi stokali o vročini, jaz pa: kar naj bo, je čas za to. - je prehitro minila vročina._________________Lp, Živa
tajana

Brbr upam da ti uspe zgodnja setev motovilca. Jaz ga sem včeraj posejala eno manjšo gredico. Ponedeljkov dež in ohladitev sta se mi zdela kar primerna za setev. Gredo sem pokrila z grahom, katerega sem pobrala pred dnevi. Grah tako kot olistane veje ostane nekoliko nad površino grede in se zmeraj dobro zasenči zemljo._________________CARPE DIEM
tajana

Brbr upam da ti uspe zgodnja setev motovilca. Jaz ga sem včeraj posejala eno manjšo gredico. Ponedeljkov dež in ohladitev sta se mi zdela kar primerna za setev. Gredo sem pokrila z grahom, katerega sem pobrala pred dnevi. Grah tako kot olistane veje ostane nekoliko nad površino grede in se zmeraj dobro zasenči zemljo._________________CARPE DIEM
Odgovori