Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Salvia
-
- Site Admin
Salvia
(Prenos iz arhiva)
-
Salvia nemorosa - podlesna kadulja. Sedaj je v bujnem cvetenju.
Gručasta trajnica, ki nekoliko spominja na travniško kaduljo. Tale je "pink" izvedba in ravno zaradi tega mi je lepa. Ima podolgovato jajčaste hrapave liste. Nad njimi pa se v sestavljenih grozdastih socvetjih razcvetajo cvetovi.
Zelo primerna rastlina za naravne vrtove in kot spremljevalka vrtnicam. Jeseni jih porežemo do tal. Rade tudi pocvitajo, vendar ni pametno obrezati celotne rastline, pač pa kako polovico.
Razmnoževanje:
spomladi z delitvijo
sredi poletja z neolesenelimi potaknjenci
semena sejemo sredi pomladi direktno na grede
Gručasta trajnica, ki nekoliko spominja na travniško kaduljo. Tale je "pink" izvedba in ravno zaradi tega mi je lepa. Ima podolgovato jajčaste hrapave liste. Nad njimi pa se v sestavljenih grozdastih socvetjih razcvetajo cvetovi.
Zelo primerna rastlina za naravne vrtove in kot spremljevalka vrtnicam. Jeseni jih porežemo do tal. Rade tudi pocvitajo, vendar ni pametno obrezati celotne rastline, pač pa kako polovico.
Razmnoževanje:
spomladi z delitvijo
sredi poletja z neolesenelimi potaknjenci
semena sejemo sredi pomladi direktno na grede
Tiana je napisal/a: | ||
Lani sem jo sejala pozno, 31.3., kasneje sem jo pikirala, sredi maja je šla pa na prosto. Zacvetela je bolj proti koncu poletja, pa mislim, da je vzrok pedvsem v pozni setvi. Veter mi je spomladi namreč pometal posode s posejanimi rožami in sem morala sejati vse še enkrat. Sem pa julija videla polno te cvetoče Salvia farinacea po Baltskih državah. Tebi zna zacveteti že poleti (in potem ne bo konca cvetenja do jeseni). |
Več
Krasne so sploh ker je res tako izrazito moder cvet. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
https://picasaweb.google.com/home