Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Prešeren, prva slovenska vrtnica

Moderator: Melona

1vrtnica

Odgovor Napisal/-a 1vrtnica »

Potrjujem, da je tudi pri tebi grm res krasen. A žal zaradi premočne svetlobe fotografija grma ni preveč uspela, zato pa je čudovita tale fotografija cveta, ki jih je tvoj grm poln.

_________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Koliko zraste Prešeren v višino?
Letos je bila ta vrtnica nazadnje posajena pri meni. Ker sem jo naročila impulzivno, sem jo posadila v lonec. Da najdem pravo mesto zanjo... In glej Twisted Evil Od vseh letošnjih je v najkrajšem času najbolj zrasla (zraven je v loncu Chipendalle pravi malček). Polna je lepih zelenkastih popkov, ampak veje se tam nekje cc 1,20 m.
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Pri meni je najdaljša veja tam nekje okoli 2m, pri Poeziji pa mislim, da gre že proti trem. Wink_________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Sončna

Prvo cvetenje letošnje sadike:

Popki so čudoviti, tudi pri mladih cvetovih se barve lepo prelivajo.
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Tako lepe sadike še nisem videla. Te sedaj temnejše oznake sicer, ko se vrtnica odpira, niso tako vidne kot pri tvoji._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Sončna

Poezija, ta sadika ima same pluse. Zadnja posajena vrtnica letos(da me je skrbelo, če bo to sezono kaj iz nje), pa neutrudno poganja. Konec sezone jo moram nujno posaditi na stalno mesto, ker že rabi oporo.
mamy

Odgovor Napisal/-a mamy »

Vrtnico Prešeren sem včeraj kupila v Rozariju v Tivoliju. Zelo lepa vlončena sadika za 15€.
Odgovori