nn hibridna muškatka
Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala.
Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Valdoltra
Moderator: Melona
Muškatke tudi letos briljirajo, vedno znova me navdušijo. Trenutno so na vrhuncu in jih res priporočam. In še posebna pohvala vzdrževalcem vrta, letos so prav vse rastline označene! Če že nimajo ob sebi ličnih tablic, so se zelo potrudili in jih označili z obešenimi ploščicami, ki so res povsod. Tako ni več problema z odločitvami, ko si katero od teh lepotic zaželimo tudi pri sebi doma.
_________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
_________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
nikakor mi ni uspelo videt gredic v polnem razcvetu prejšnjega meseca, kar pa ne pomeni, da včeraj, ob prekrasnem vremenu, nisem absolutno uživala v sprehodu. Ker moj slučajni spremljevalec (tam sem bila službeno), ni kazal neke volje do sprehoda, sem si rastlinje ogledala na hitro, in spregledala zadnji sklop gredic. Pa vseeno so, četudi v odcvitanju ali v ponovnem cvetenju, vrtnice dajale vse od sebe, kolikor so pač lahko. Presenečena nad oznakami, sem hlastno vpijala podatke v moje spominske celice, in celice fotoaparata. Dotaknila se me je muškatka Alden Biesen, ki nikakor ni podobna vrtnici, cvetela je kot kak okrasni grm, da sem morala resnično priti čisto blizu, da sem se prepričala, da sodi mednje.
Navdušile so me tudi žive meje iz sivke v razcvetu, pa iz rožmarina, ki me je ponesel v otroška leta, ko sem poletja preživela na Debelem Rtiču, vonj je identičen. In čeprav ga takrat nisem marala, ker mi je vzbujal domotožje, me sedaj isti ta, popelje v preteklost.
Na tako majhnem prostoru je toliko pozitivne energije, zasaditve in urejenost je prekrasna, spokojnost pa veje iz vsake bilke, mimo katere sem šla. Še se bom vrnila.
na prvi sliki še oleander iz kampa Adria v Ankaranu
in na koncu še Alden Biesen, mjuškatka od Lensa
_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Navdušile so me tudi žive meje iz sivke v razcvetu, pa iz rožmarina, ki me je ponesel v otroška leta, ko sem poletja preživela na Debelem Rtiču, vonj je identičen. In čeprav ga takrat nisem marala, ker mi je vzbujal domotožje, me sedaj isti ta, popelje v preteklost.
Na tako majhnem prostoru je toliko pozitivne energije, zasaditve in urejenost je prekrasna, spokojnost pa veje iz vsake bilke, mimo katere sem šla. Še se bom vrnila.
na prvi sliki še oleander iz kampa Adria v Ankaranu
in na koncu še Alden Biesen, mjuškatka od Lensa
_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
sicer on-topic, kar se tiče Valdoltre, drugače pa malo off: v prostorih nimajo wc-ja za obiskovalce. Za obiskovalce bolnikov, ne vrtnic. Med tednom še gre, ko so odprte vse stavbe in hitro najdeš ustrezni wc, ob nedeljah pa nikakor, ko isti wc uporabljajo bolniki in obiskovalci iz cele SLO. Tako je vsaj bilo 2-3 leta nazaj, oddelek za operacijo kolka, mogoče je sedaj to urejeno. Npr. v porodnišnici LJ so wc-ji za obiskovalce dobro označeni.____________________