Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Jajčevci 2014

Odgovori
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Huh, ne vem če je med paradižniki dobra varianta; bodo imeli dovolj svetlobe?

Cmru je napisal/a:
ali se motim, če rečem, da so požrešneži s hranili? nekako mi ni bilo jasno zakaj odpadajo stari listi in se delajo novi na vrhu (sum na preveliko vročino v juniju, premalo hranil v zemlji- kar ne bi smelo biti, premalo vode?)

Sum na preveliko vročino je že zgodovina, trenutno so temperature daleč prenizke. Tudi moji jajčevci so v komi.

Pri teh temperaturah je hitro vsega preveč; vode, hranil ...

Sicer danes je bilo malo bolje, kar se temperature tiče, jutri bo že skoraj v redu. Potem pa zopet nazaj Evil or Very Mad .

LP

P.S. Je kdo omenil prvi poletni dan Question Rolling Eyes_________________mfranc
venus

Odgovor Napisal/-a venus »

Jaz sem pa letos zelo zadovoljna. Moji jajcevci letos izredno lepo rastejo. Vsi so v loncih. Dva sta pa v vrtu. Tam sta ostala taksna, kot sta bila na dan sajenja.
Edino lepotno napako imajo to, da jim je toca preluknjala liste. Ampak to jih ni nic zmotilo.
Cmru

Odgovor Napisal/-a Cmru »

enega v četrtek presadim v lonec z vodo- prešaltam na hidroponiko, ''pol pa kokr čjo''_________________Dies diem docet
NOVALIS

Odgovor Napisal/-a NOVALIS »

Letos sem sama sejala paprike. Posadila sem jih v vrt, pokrila s kopreno, ker pa mi gre le - ta generalno na živce , sem jo odstranila pri prvih toplejših dnevih.
Nekaj sadik mi je ostalo - sem jih posadila v velik lonec in postavila ob južno steno hiše.
Danes so te paprike še enkrat večje kot tiste v vrtu(zunaj dežuje, pa ne morem slikat, da bi to potrdila s fotografijo).
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Meni tiste v loncu zaenkrat bolje uspevajo od tistih na vrtu. Jajčevcev pa sploh ne sadim več na vrt, ampak samo v lonce. Lani sem jih tudi v rastlinjak, ker je bil prostor. Na vrtu mi nikoli niso dobro uspevali. Najbrž zato, ker ni strehice nad njimi.
Cmru

Odgovor Napisal/-a Cmru »

mfranc, hvala za skrb, vendar so v prvi vrsti. to pomeni, da jih prve obsije sonce in sveti nanje do nekje 17.00, malo sem gledala da nisem velikane sadila zraven jajčevcev_________________Dies diem docet
mfranc

No, še kaj poročaj, ponavadi se nekako izogibamo skupne sadnje plodovk, ker so vse požrešne.

Ni pa nujno, da ne gredo skupaj; sam sem začel saditi skupaj paradajz in kumare in izgleda, da ni večjih problemov ... Rolling Eyes .

http://www.pesticidi.net/pdf/mesani_posevki.xls

LP_________________mfranc
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Naslednje leto bodo jajčevci in paprike za sproti tudi pri meni v loncih._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
mfranc

Na tole pa nisem bil opozorjen; tudi jajčevci pokajo Rolling Eyes

Verjetno tudi z mojo pomočjo, vsem lončnicam sem pred zadnjimi nalivi odstranil podstavke, samo jajčevcem ne, ker so bili prekriti s protitočno mrežo. Ki sem jo vrgel preko kakijev, mimogrede pa zraven porinil še jajčevce.

In so tako nekaj dni stali v vodi Embarassed - izkušnja za drugič. Seveda bi jih lahko odstranil, pa sem modroval da jajčevci popijejo veliko vode ...

Bobolino, tudl lonci niso suho zlato Cool Wink .

LP_________________mfranc
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Je pa v tem času zlato, kar pri tebi raste v njih! Wink_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Odgovori