Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Visoke sorte fižola

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Visoke sorte fižola

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z brezveznim reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha
Avtorica: brbr
pika

Tetovec

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z brezveznim reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Zdravo Pika. Jaz imam zelo rada fižol v stročju. Mama mi je dala stara semena še od babice in nekaterim sploh ne vem kako se reče. Meni je važno, da je dober. Da ga vložim in zamrznem....._________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
pika

Ja, seveda je bolj važen okus kot ime Smile
Če bo pa kdo želel pa lahko tu dodaja sorte, mogoče bo pa koga zanimalo.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Za fižol smo si zamislili tako, kot pri paradižniku, da bo najkasneje konec sezone vsaka sorta dobila svojo temo.

Do takrat pa lahko opisujete in dodajate slike kar sem v skupno debato, bomo že potem razporedili, ko bo kaj za razporedit Wink .
javrgar

Odgovor Napisal/-a javrgar »

katera sorta pa gre najvišje ? Npr. če bi kdo spraševal za koruzo, bi rekel "perujska". Kako pa je z naj-naj-naj fižolom ? Pa da je za jest, ne samo za okras.____________________
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

To je vprašanje za poznavalce:
- v mladosti sem sejala in obirala visok fižol, ki je imel zelene široke, dolge in maslene stroke. Ne vem, kakšno zrnje je bilo: črno, sivo, temno modro...?

Ga mogoče kdo pozna in ima seme? Ve ime? Ime mi niti ni pomembno, rada bi prišla do semena, ker takega več ne najdem. Res je bil zelo debel strok, dolg, po 8 zrnov je imel. Toliko sem si zapomnila. Lastnica, ki je imela to seme, je pokojna, nihče tam okoli ga nima._________________Lp, Živa
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Živa, zrnje je črno, zelo dober za jest, mislim, da bi semena dobila tudi v semenarni. Letos bo pri nas bolj slabo z semeni, kaj še le, da bi se najedli fižola. Pošlji naslov na zs, mogoče ima pa mama še kaj semena v zmrzovalniku. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
vodenka

Odgovor Napisal/-a vodenka »

Je zrno morda belo pod številko 29 je ki seje zelo dobro obnesel v sušnem in zdajšnem mokrem obdobju jemo ga skozi celo poletje in še ga bo dovolj za jesensko obiranje vse znake ki si jih opisala živa ima ta fižil je pa brez štren .
Odgovori