Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Noazete

Moderator: Melona

Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Melona Crepuscule tudi pri meni še samo raste in zelo malo cveti. Presadila sem jo na stalno mesto pred dvema letoma. Ampak to pripisujem rasti. Opažam, da ko nekatere vrtnice plezalke močno zrastejo, tisto leto manj cvetijo. Tvoja je še majhna a ima vseeno več cvetov, kot je imela moja. Še bo rabila eno leto da vsaj malo zraste če primerjam z mojo. Potem pa bo zasijala gotovo. Presajanje dobro prenese, če primerjam kakšno drugo sorto.
Npr. Ebb Tide, ki ti tega skoraj ne odpusti...Ne obupaj z njo._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

O, hvala, Poezija. Misliš, da je letos sploh ne bi presajala in jo pustila v tisti stalni senci, res brez vsakršnega sonca? Ali jo vseeno presadim?
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Meni se motajo po glavi Reve d'Or, Jaune Desprez, Aimee Vibert. Verjetno bom tvegala z eno, ki bo cel dan na soncu, hrbet pa bo imela zaščiten z ograjo._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Mislim, da se sama bolj nagibaš da jo presadiš kot ne... Torej naredi kar misliš letos, ker potem bo kar prevelika.

Seveda moraš počakati konec rastne sezone, sedaj jo ne smeš presajati. In verjetno ti bo hvaležna, če boš izbrala bolj oblačno - deževno obdobje, bo manj šoka._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

OK, hvala.
Odgovori