Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Figa, smokva - Ficus carica

Odgovori
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Takole zgleda veja, kjer so se posušili list

Na koncu je ostal zelen štrcelj, vendar nevem ali naj skrajšam to vejo ali pa pač počakam da morda še kak list zraste.

lp
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Na koncu imaš zdrav listni popek, poganjek, vsaj izgleda tako.

Pusti vejo takšno kot je, samo poskusi jo previdno dvigniti navzgor, če se da, nekih 30 - 45 stopinj od vertikale. Tako bo dobila večji zagon za rast.

LP_________________mfranc
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Če bo odgnala boš samo profitiral tako da se ti je nesplača odstranjevat._________________LP seba993
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Violeto se dobi tudi pri nas.
Danes sem si nabavil "Ice Crystal" ki naj bi bila primerna tudi za celinske predele._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Pri meni ima tale Northland, kljub temu da je malce poškodovana od sodre nekaj malih plodov...upam da bodo ostali, da bom vsak kakšnega poskusil...
lp
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

jaz sem učeraj otrgal 2 pri sosedu pa so neke čudne. Pol jih pa na pol pretrgaš so pa noter rjave. Pa je reku da že skus nedozorele dol padajo._________________LP seba993
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Od lanskih je ostal pri življenju samo en plod, so pa pognali trije "zalistniki", so to veje, plodovi valjda niso, saj kakega cvetenja nisem opazil ??
forest727

Odgovor Napisal/-a forest727 »

Figa ne cveti. Počakaj še kakšen dal ali dva (bolj kakšen teden). Smile Jaz bi rekel, da so to plodovi. (vsaj tako so meni pognali na mladih, sveži vejah). Smile
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

forest727 je napisal/a:
Figa ne cveti. Počakaj še kakšen dal ali dva (bolj kakšen teden). Smile Jaz bi rekel, da so to plodovi. (vsaj tako so meni pognali na mladih, sveži vejah). Smile

Seveda figa cveti, saj sicer ne bi bilo plodov. Je pa res, da so to socvetja, ki so videti kot majhne fige (no, saj to so) in so cvetovi v notranjosti. Figa, ki jo pojemo, potemtakem ni plod, ampak soplodje (enako kot murva, ananas, hmeljev storžek, recimo).
forest727

Odgovor Napisal/-a forest727 »

metuljc je napisal/a:
forest727 je napisal/a:

Seveda figa cveti, saj sicer ne bi bilo plodov. Je pa res, da so to socvetja, ki so videti kot majhne fige (no, saj to so) in so cvetovi v notranjosti. Figa, ki jo pojemo, potemtakem ni plod, ampak soplodje (enako kot murva, ananas, hmeljev storžek, recimo).

Ok, ne cveti tako kot češnja, na primer... Very Happy Bolj sem to mislil kot karkoli drugega. Smile
Odgovori