Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Vinogradniška breskev

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Na tej rastlini ne boš pridelala breskev, originalnilist. To je mlada vrba, ki se spomladi rada zaseje, saj njeni plodovi v kosmičastem padalcu letajo povsod naokoli.
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Se mi je zdelo da ni breskev a vrba Shocked , mal čudni listi za vrbo
metuljc

v Sloveniji je avtohtonih blizu 30 vrst vrb, tole je najverjetneje iva (Salix caprea).
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kaj pa jelša. Te se pri meni naselijo v vse posodice, kjer na prostem vzgajam mlade rastline.
metuljc

Lahko, muha, pri nas jelš v bližini jni. Sem pa včeraj prav tako vrbo spulila iz sadike begonije, kupljene v vrtnariji. Le verjemite, na fotki je vrba.
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Jaz nisem uspela iz koščic pridelati sadike. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Verjetno ti ni uspelo zaradi tega ker so breskve pobrane v tehnološki zrelosti zaradi transporta._________________LP seba993
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Saj ti verjamem Metuljc, komu če ne tebi, je že šla rakom žvižgat Laughing Laughing
Xload

Odgovor Napisal/-a Xload »

zasledli sem da pri breskvah delate nekakšno zarezo pa me zanima kako to izgleda in zakaj se to dela?
dedek

Odgovor Napisal/-a dedek »

Xload, dobro preberi stran 6, predvsem odgovor juglansu. Menim, da sem zadevo razložil dovolj razumljivo. Lp._________________Užitek se je učiti.
Odgovori