Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kdo jo pozna ?
Ni kaj huda znansot, melona. To je Consolida ajacis, vrtna ostrožnica. Njen bližnji sorodnik, Consolida regalis, je bil včasih značilen plevel njiv z žitom, danes je pri nas pri nas precej redkejši, a ga srečamo na neobdelanih tleh in na njivah. Slednji cveti modro, vrtna ostrožžnica se pojavlja tudi v beli in rožnati barvi.
Hvala, Metuljc. Consolida - ostrožnica je pa že celo odprta, vidim http://forum.gartlc.si/gartlc-about1857.html .
-
Mislim da je Silene armeria - vrtna lepnica , kos sem ravno tudi sama spraševala o njej.
Najlepša hvala za pomoč obema, očitno je res klinčnica in res vrtna lepnica. Sem hotela počakat, da pridem domov in jo za vsak slučaj potipam, če je kaj lepljiva, ampak mi listi niso štimali. Tale tvoja, Aye - Aye, je pa prov ta prava z listi vred . Zdaj pa hitro prebrskat, kaj piše o njej na netu .
-