Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Monarda - monarda

crtj-admin
Site Admin

Monarda - monarda

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

OPIS:
magnolija je napisal/a:
Monarda ima rada delno sončno mesto z rahlo vlažno zemljo. Izhaja iz rodu monarda. Za čaj uporabljamo liste in cvetove, ki jih posušimo. Čaj naj bi pomirjal, blažil trebušne krče....Cveteti začne v drugi polovici junija in pocvita še septembra. Višina je odvisna od sorte in rastišča, moje so visoke od 60 do 80 cm. razmnožuje s z deljenjem korenin, lahko tudi s semeni, vendar je čas do prvega cvetenja daljši po mojih izkušnjah.
Nazadnje urejal/a muha 14 Jun 2013 12:06; skupaj popravljeno 2 krat
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

avtor: doli
magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

magnolija

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Magnolija, bi jo lahko ob priliki še malo opisala - višina, kdaj cveti, koliko se razrašča, kako se razmnožuje, kakšno lego in zemljo ima rada in še kaj, kar veš o njej in se ti zdi pomembno. Jaz bom pa potem tvoj opis citirala v uvodni prispevek.
magnolija

Monarda ima rada delno sončno mesto z rahlo vlažno zemljo. Za čaj uporabljamo liste in cvetove, ki jih posušimo. Čaj naj bi pomirjal, blažil trebušne krče....Cveteti začne v drugi polovici junija in pocvita še septembra. Višina je odvisna od sorte in rastišča, moje so visoke od 60 do 80 cm. razmnožuje s z deljenjem korenin, lahko tudi s semeni, vendar je čas do prvega cvetenja daljši po mojih izkušnjah.Nazadnje urejal/a magnolija 14 Jun 2013 09:13; skupaj popravljeno 1 krat
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Magnolija, smem popravek? Monarda ne more soditi v rod melis,saj je Monarda didyma, torej sodi v rod Monarda, ta pa v družino ustnatic (Lamiaceae).
magnolija

Ko sem jo dobila sem dobila takšno obrazložitev, ker me je najprej pritegnil njen vonj, pozneje sem to tudi nekje prebrala, bom poizkusila najti napisano.
Se opravičujem, napisala sem vse iz svojih izkušenj.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ni panike, samo, je pač narobe, verjemi. Škoda bi bilo, da se napake prenašajo naprej, kajne?
Odgovori