Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Vijoličast hrustljiv sladkorni grah 'Sugar Magnolia'

Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Ni bilo graha za celo njivo Laughing , a sem vse spravila prav za semena, zaenkrat bo še, bo pa vsak malo manj dobil Wink
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

A si ga sadila v eno vrsto, po par cm narazen?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Aye-Aye

bobolino, sadila sem ga v dve vrsti cik cak na 10 cm. Smile
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Je res naredil lepo zaveso!_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Aye Aye, ga letos tudi gojiš?

Jaz imam kar dve sorti 'sladkornega' graha z vijoličnimi stroki in nobeno ne bi uvrstila med sladkorne, saj imajo stroki zelo grahast škrobnat okus, ne glede na to, v kateri fazi jih poberem. Pa še nizki sta, in sklanjanje mi letos ne gre Laughing

Shrani kako semenko zame za drugo leto prosim, tale je očitno boljši od drugih Very Happy_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Aye-Aye

Ivčk, seveda. Very Happy Pravzaprav imam še vedno shranjenega tudi zate. Saj si letos nekako nisva uspele izmenjat semen. Embarassed Če misliš, da še ni prepozno, ti lahko še pošljem. Drugače pa močno upam, da uspem na paradižnik fešto in ti tam predam.

Tudi pri meni raste še en nizek vijolični ruski, pa se res ne da primerjat. Je sicer zelo nizek in je kar brez upore a okus je škrobast za v kakšno juhico, nikakor surov.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Hehe, hvala. Nikakor ni treba sedaj pošiljat, bova raje na Paradajz Maniji menjali ali pa enkrat jeseni, če ti ne uspe priti. Čeprav nekako res računam, da letos prideš Cool

Tudi jaz sem kupila 'sladkorni' grah iz Estonije, sorta mislim da je Violet Sugar (prevedeno v angleščino, seveda) in nikakor nima nikakršne veze s sladkorjem, zato ga ne bom več gojila. Tudi prenizek mi je, kar pomeni premali pridelek na enaki površini kot visoki grah..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Odgovori