Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Tudi mi smo imeli 2 zelo kvalitena vendar sta lani raspokala. Poznam Zelini hit je naš predavatelj na faksu delal pri njih. Nažalost je pa malo predaleč zame. jaz iščem kakšnega E-prlodajalca ali pa kaj v moji bližini._________________LP seba993
Elementi za kapljično zalivanje: A. navadna vrtna cev za zalivanje 16mm B. T-tape cev (0,055 eur/m)
1. zmanjševalec pritiska (cca. 10-15 eur) ali 2. nastavek za pipo (cca. 2eur) - pipo odpreš le toliko, da je cev napeta in lahko s prstom nežno pritisneš. 3. hitri nastavek za navadno cev za zalivanje (cca. 2eur) 4. filter za vodo za majhne delce (cca. 6eur) 5. T spojka (Niva: 2,5 eur; Bauhaus: 1,8 eur; SBS Topdom: 0,4392 eur) .(spojka za podaljševanje 0,21960) 6. koleno (Niva: 1,76 eur; SBS Topdom: 0,395 eur) 7. čep (Niva: 0,93 eur; SBS Topdom: 0,13176 eur) 9. namesto čepa 2x prepognjena T-tape cev in vtaknjena v košček T-tape cevi
Kvaliteta elementa je lahko različna med navedenimi ponudniki (različni proizvajalci)
Najnižja cena sistema znaša z npr. 10 T-spojkami = 17 eur (7 eur brez regulatorja pritiska) + T-tape cev
Zalivalne ure so različne. Nekatere omogočajo zalivanje do 120 min. Za kapljično pa potrebuješ zalivalno uro, ki omogoča zalivanje vsaj 1 cikel po nekaj ur. Pa tudi zalivanje le za posamezne dneve v tednu, če si dalj časa odsoten, da ne zaliva čisto vsak dan.
Tole je pa T člen za 0,4392eur:
Popravil cene - prepisane z računa.
Optimist je napisal/a:
notranjka je napisal/a:
Zalivalne ure je imel Lidl ali Hofer najugodneje.
Mislim da so najcenejše u spinu! 15€
rukola je napisal/a:
4. filter za vodo za majhne delce (cca. 6eur)
Kaj lahko poslikaš tale filter, da vidim kak sploh zgleda in seveda kje si nabavil?
pajo je napisal/a:
Letos teh ur nisem opazil. Se mogoče motim?
Optimist je napisal/a:
Tudi jaz ne, ma jih bodo ziher imel kmalu... Vsako leto jih majo.
Optimist je napisal/a:
labia je napisal/a:
Koga nekoliko več zanima zalivanje v rastlinjakih ali na vrtu je smiselno kupiti tale programski ventil. Prodajajo ga od danes naprej v EUROSPINU za cca 15€.
Zadeva je zelo uporabna. Sam sem si nastavil zalivanje dvakrat tedensko od polnoči do dveh zjutraj. Tako mi ne bo treba čakati na pozne večerne ure ( da se zemlja ohladi) ali vstajati zgodaj zjutraj, ko še ni prevroče za paradižnike.
Zadeva je uporabna tudi na vikendu ali oddaljenem vrtu, kjer imamo kakšen rezervoar s kapnico in se ni treba voziti zaradi zalivanja.
Tudi odhod na kakšen dopust sedaj ne bo problem, ko se bo kar samo zalivalo.
Vse skupaj deluje na dve majhni bateriji ( paličasti AAA) , ki zadoščajo za 1500 vklopov ali izklopov ventila.
lp labia
izbet je napisal/a:
Jaz sem jo nabavi in dela OK. Dobra stran te ure je, da ventil dela na priložene baterije.
Filter Claber ima precej bolj gosto mrežico in se mi zdi primernejši. Se pa ne spomnim več, kje sem ga kupil. Povsod kjer imajo izdelke programa Claber - tudi Bauhaus bi ga moral i meti, pa Rotar Vrtni center Brezovica, pred dvemi leti je bila v poslovni coni Šenčur tudi ena trgovina, ki je imela samo Claber izdelke za zalivanje vrta mislim da MT CVEK.
izbet je napisal/a:
Kartušne filtre imajo (morajo imeti) po novem vsi, ki prodajajo cevi za namakanje. Če namakate s cevmi z vtisnjenimi kalpjači mora biti voda prefiltrirana na 120 mesh. Če uporabljate vodo iz vodovoda filter ni potreben. Je pa dobro razmisliti o regulatorju pritiska na 0,7bar. Filter stane +- 10€. Regulator tudi tam okoli.
Cisterna za vodo - 1000l in nastavek za žleb , ki je potem speljan v cisterno prodam. Nerabljeno. Zakaj? Oče še vedno trmari in ne dovoli, da vse skupaj postavim in začnem zbirati vodo. Žalostno toda resnično. _________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Pajo, sočustvujem s tabo in te razumem. Tudi pri nas bi bilo kaj takega nepojmljivo._________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Rukola, v katerem topdomu si kupil T spojke. Danes sem bil v trgovini Topdom v Lescah, pa nimajo pojma o T spojkah ali kakšnih drugih členih za namakanje. Lahko pa naročijo, če jim dam kodo. Pa na strani http://katalog.topdom.si/ ne najdem nič o zalivanju s T-tape cevmi.