Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Česen 2014
- lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Česnu sem na obeh gredah "snela dekco" iz slame, ki je bila premokra. Potem je naslednji dan sijalo močno sonce, zemljo osušilo vsaj površinsko, preden je prišla naslednja ploha. Zdaj je na obeh gredah zelo zračno in je česen razen malo porjavelih vrhov videti v redu, prav lep. Upam, da sem ujela še pravi trenutek in da bo letina dobra._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ladka s Povelj, Bahnkova
Nič, danes sem pobral skoraj ves česen. Ni bilo več za čakati. Če bi šprical s kemijo tako kot sosedje, bi se ubranil rje, tako pa so začeli listi propadati in posledično tudi zunanji luski na glavicah. Zaradi moče v zadnjih dneh, bi česen segnil. Na redkih je bilo opaziti rumeno rjave barve na glavicah vse tja do strokov.
Bom videl kako bo, ko se bo posušil. Navsezadnje niti ni tako slabo kot je izgledalo na zunaj. Najlepši po velikosti je Marijina Anka, pa tudi barjanski v povprečju ni slab.
V nedeljo bom pospravil še glavice, ki so zrasle iz zarodnih stročkov.
Bom videl kako bo, ko se bo posušil. Navsezadnje niti ni tako slabo kot je izgledalo na zunaj. Najlepši po velikosti je Marijina Anka, pa tudi barjanski v povprečju ni slab.
V nedeljo bom pospravil še glavice, ki so zrasle iz zarodnih stročkov.
- lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Danes sem pregledala obe gredi česna.
Ta greda je bila zaraščena s plevelom in veliko ognjiča. Ves česen je videti v redu.
Česen sem na to gredo sadila precej prej kot na zgornjo. Ena rastlina je imela liste porjavele od spodaj in sem jo izpulila. Lepa glavica je imela plesen po zunanji strani, strokci pa so videti zdravi.
Zaenkrat kaže dobro, bom pa še sproti pregledovala. Res mi je veliko do zdravega česna za ozimnico _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Ta greda je bila zaraščena s plevelom in veliko ognjiča. Ves česen je videti v redu.
Česen sem na to gredo sadila precej prej kot na zgornjo. Ena rastlina je imela liste porjavele od spodaj in sem jo izpulila. Lepa glavica je imela plesen po zunanji strani, strokci pa so videti zdravi.
Zaenkrat kaže dobro, bom pa še sproti pregledovala. Res mi je veliko do zdravega česna za ozimnico _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
lpmami; Prav lepo zelen je še, ... fino, lepo za videti. Dobro ti je uspel. (kakor trenutno kaže)
bicikel; Bo naslednje leto boljše, boš videl. Letos je ob vsej moči pri nas presenetljivo vse lepo. Če je leto "normalno" z dežjem je pri nas bolj sušno, rjavo, malce skromnejše .... Enkrat eden, enkrat drugi.
bicikel; Bo naslednje leto boljše, boš videl. Letos je ob vsej moči pri nas presenetljivo vse lepo. Če je leto "normalno" z dežjem je pri nas bolj sušno, rjavo, malce skromnejše .... Enkrat eden, enkrat drugi.
Česen se že suši in ni tako slabo, kot se mi je sprva zdelo, pravzaprav je kar dobro. Mogoče sem imel prevelika pričakovanja. Dejstvo pa je, da bi lahko česen brez rje še nekaj časa zorel v zemlji. No nekaj česnovih po spravilu:
Glavic se ne vidi dobro, ker so sive od zemlje, ki se je oprijela luskov. Bo potrebno potem očistiti.
Glavic se ne vidi dobro, ker so sive od zemlje, ki se je oprijela luskov. Bo potrebno potem očistiti.