Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Figa, smokva - Ficus carica

Odgovori
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Potem jemo cvetove al kaj?
forest727

Odgovor Napisal/-a forest727 »

Oldi je napisal/a:
Potem jemo cvetove al kaj?

Ti je metuljc dva posta višje povedala, kaj jemo. Smile
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

papasmrk je napisal/a:
Pri meni ima tale Northland, kljub temu da je malce poškodovana od sodre nekaj malih plodov...upam da bodo ostali, da bom vsak kakšnega poskusil...lp

Je hecna tale nordlandka Wink , spomladi sem se bal da bo z rastjo prehitela starejše fige, sedaj pa se je umirila.

In že dela plodove; pardon cveti Wink

Ima zanimive, izrazito podolgovate plodove in evo, tudi bom pustil največjega da se izkaže. Ni pa nujno, do zorenja se pri taki mladi mami še marsikaj lahko zgodi.
Ostale bunkice sem že potrgal.

LP_________________mfranc
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Moja je imela ob presajanju lani jeseni 3 stebla, na njih pa cca 4 fige, do sedaj je ostala ena figa, veter pa je polomil eno steblo. Koliko plodov oziroma cvetov naj ji pustim.

seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

jaz na svoji zmeraj pustim use. Je pa stara malo čez 5 let. Sj jih je že vsaj 1/2 padla dol._________________LP seba993
mfranc

Uh, danes je dozorela prva Violeta. Baje je bila božanska Cool Wink .

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

In kdo naj bi bil ocenjevalec - upam, da ne vrane Crying or Very sad .

Pri moji mini Violetki se mi tudi zdi, da vidim v podpazduhah zametke plodov. Če bo kateri dozorel, bo to prvič. Lanska dva sem potrgala, letošnja zgodnja dva sta sama odpadla, sedaj je čas za popravni izpit Cool .
mfranc

Ha, ha, izvohala jo je hči (pišuka, pa saj sem včeraj vse preveril Cool Laughing ) in nisem pristal da si jo deliva.

Se je vsaj eden nasitil Very Happy .

papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

A kaj veste, je Violetka kaj podobna Brown Turkey-u ?

lp
ivipiči

Odgovor Napisal/-a ivipiči »

Tudi Fige me imajo rade pa ne samo tiste v žepu. Wink
Braun Turky je drugi rod obilno obrodil ,Zeleni Matalon je drugi rod obilen a ne verjamem, da bo dozorel.
Polne so tudi Brogiotto nero Portugalo in Pohorka tako da v naslednjih dveh mesecih nebo samo figa v žepu mpak tokrat več kg na mizi. Very Happy
Violetta Bavarska je pomrznila in bo naslednje leto zopet rodila je polna popkov za bodočnost , če zopet ne zmrzne.

Braun Turky

Tako nekako izgleda celo drevo Braun Turky.

Brogiotto Nero Portugalo,zelo polna.

Še Pohorka

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha -5 fotografij

Ni tako polna so pa mega plodovi.
Še pet ostalih sort pa bom predstavil ko bojo iz otroškega vrtca in bo nastopila rodnost. L.P. Ivan_________________Veselo na delo !
Odgovori