Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2014
No, tudi jaz imam letos kar devet sort čilijev v loncih, bolj ali manj blagih (razen par izjemic), da jih bom dejansko lahko tudi jaz jedla, ne samo mož, ki ima rad malce bolj pekoče.
Sorte so:
Caloro, Santa Fe Grande, Leutschauer
Ancho, Numex Big Jim, Pasilla Baijo
Aji Limon, Purple Jalapeno in Shishito Pepper.
Zadnji me z rastjo in rodnostjo najbolj navdušuje, trenutno je tak:
_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Sorte so:
Caloro, Santa Fe Grande, Leutschauer
Ancho, Numex Big Jim, Pasilla Baijo
Aji Limon, Purple Jalapeno in Shishito Pepper.
Zadnji me z rastjo in rodnostjo najbolj navdušuje, trenutno je tak:
_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Bicikel, kako je sedaj z
Ivčk, pravilna pot; sem tudi začel z malimi skovili .
Vidim, da je vsako leto več kurjave .
LP_________________mfranc
Ivčk je napisal/a: |
No, tudi jaz imam letos kar devet sort čilijev v loncih, bolj ali manj blagih (razen par izjemic), da jih bom dejansko lahko tudi jaz jedla, ne samo mož, ki ima rad malce bolj pekoče. |
Ivčk, pravilna pot; sem tudi začel z malimi skovili .
Vidim, da je vsako leto več kurjave .
LP_________________mfranc
Hehe, vem, da grem po pravi poti.
Pet let nazaj, preden sem zanosila, sem že brez težav jedla Jalapenote v sendvičih, potem sem v nosečnosti nehala, ker pač pekoče odsvetujejo in se zelo hitro odvadila. Zdaj so mi veliko prehudi, da bi spet začela z njimi, zato sem želela probati z bolj blagimi zadevami.
No, pa je vmes prišlo tako, da mi spet odsvetujejo uporabo pekočega
Bom pa drugo leto začela na novo _________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Pet let nazaj, preden sem zanosila, sem že brez težav jedla Jalapenote v sendvičih, potem sem v nosečnosti nehala, ker pač pekoče odsvetujejo in se zelo hitro odvadila. Zdaj so mi veliko prehudi, da bi spet začela z njimi, zato sem želela probati z bolj blagimi zadevami.
No, pa je vmes prišlo tako, da mi spet odsvetujejo uporabo pekočega
Bom pa drugo leto začela na novo _________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
mfranc je napisal/a: |
Bicikel, kako je sedaj z |
Ta sorta že v osnovi ni prehuda in je v rangu jalapenov +/-. Seveda so rdeči tipično bolj pekoči in na to še čakam. Vseeno pa sem in tja "ukradem" kakšen plod.
Nekaj sem moral zamočiti pri jalapenih, da niso tako mesnati ali pa še moram nekaj časa počakati. Bom naslednje leto moral uporabiti zanesljivo seme. Moje očitno ni preveč.
No, pa saj važno je, da , vsakemu po meri.
Seba993, moje izkušnje, sicer z doma pripravljenim škropivom, ker so pred leti prodajali samo koncentrat, so bile dobre. Poškropila sem okrasno zelje, ki so se ga lotelave gosenice. Par dni so še imele žur, po kakšnih 10 dneh so izginile in se niso več pojavile. Neem dodobra učinkuje šele, ko se preide v rastlino, površinsko nima takojšnjega učinka.