Seveda rešitev kolkrčeš Oldi: pošenkaš,skihaš mezgo na zalogo,ga posušip. Kaj pa če rugo leto ne bo dobra letina? In tako imaš lahko vsaj mezgo na zalogi.
Ali pa se udeležiš Zelemenjave in zamenjaš za kaj drugega._________________~~~~****~~~~****~~~~ http://poosmiinpol.blogspot.com/
Mal trapasto sem vprašal. Mislil sem če se ga prenaješ predvsem zaradi prevelike en(več)kratne količine ali zaradi vsakodnevnega uživanja.
Pri Albertovski žluti sem opazil, da je zelo mehka (povsem zrela) izrazito sladka in paradižnikarskega okusa skorajda ni, zato jih obiram, ko so še čvrste.
Še eno vprašanje, pretežki grozdi pri Albertovski in Cherokee Purple. Prva grozda pri obeh sem podprl, druga sta se mi zalomila in sem ju naknadno obesil na vrvico. Kako se ostali spopadate s tem, jih kar pustite zalomljene - v bistvu se spodnji del stebla grozda zmečka in se verjetno nič ne pretrga.
Oldi, prosila bi te, da imena sort paradižnikov ne sklanjaš, ker to ni v praksi, ime je pač ime in se ga ne spreminja. Torej, Albertovske Žlute (Pri sorti Albertovske Žlute sem opazil...)
Sama grozdov s plodovi ne podpiram, ponavadi se od teže nekako preščipnejo, ne pa zlomijo. V primeru res ogromnih plodov bi si pa vsekakor pomagala s kako plastificrano žičko in morda dodatnim opornim količkom, na katerega bi presesla vsaj del teže...
Takole pa sem si danes postregla s krasotci ob kosilu, malo aranžiranja včasih naredi čudeže za oko Sorti sta Pendulina Orange in Whippersnapper: _________________Instagram profil: @iva.grasa.ig Dostop do spletne ankete: https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Nekaj dni nazaj je dozorel prvi (in največji) Polarbear v rastlinjačku:
Sej ne vem, a je to za na Coolinariko ali za tukaj. No, kontrastno družbo mu je s pomočjo mozarele in bazilike delal Malakhitowaja Shkatulka (al kako se že napiše).