Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Krompir - Solanum tuberosum L.
mona liza je odličen krompir. lani sem ga kupila pri sosedih. malih skoraj ni bilo vsi so bili taki kot NSns-jeni ta veliki. skladišči se v primernem prostoru zelo dobro. okus je izredno dober, hitro se skuha in kot je rekla nsns ni umazan. popolnoma je čist, ker ga pobirajo ko je zemlja popolnoma suha. tudi šarmer je ko ga gledaš.
letos je drugače. manj so ga posadili in voda ne bo imela ML in njen nasmeh. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
letos je drugače. manj so ga posadili in voda ne bo imela ML in njen nasmeh. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
jaz sem pa letos sadila Adoro. Cima nikakršna, sem mislila, da imam plesen. Posadila sem ga 29.3. V soboto sem ga skopala: debeli gomolji, res izredni, cca 130 kg. Dovolj ga bo do naslednjega leta, pa še poskusila bom z izrezom najlepših očk krompirja in ga posadila za semenskega. Ker je letos prvič sajen na njivo, ki je bila 20 let opuščena (travnik), mislim, da je to razlog za tako debele gomolje. Pa še seme sem kupila z oznako E, kar pomeni, da ga lahko 3 leta sadim. gomolji semenskega krompirja so bili drobni, zato sem ga sadila skupaj. Krompirja bo dovolj, korenje sem sejala 3 velike pakete v različnih terminih od konca marca dalje. Rezultat: 4 so prišli ven, od teh ima eden skoraj normalno cimo, ostali so pa od marca veliki celih 2 cm. Tako da ga nimam nič.
Če ima kdo korenje viška in bi ga jeseni prodal, se postavim v vrsto. Rumenega in rdečega kupim._________________Lp, Živa
Če ima kdo korenje viška in bi ga jeseni prodal, se postavim v vrsto. Rumenega in rdečega kupim._________________Lp, Živa
Kupila sem velik žakelj, mislim, da je to 25 kg pakiranje. Ker sem ga tako na oko podarila sestri okoli 10 kg in več, sama sem ga posadila verjetno tam 13 kg. Verjetno je 1 kg semenskega krompirja 10 kg pridelanega? Približno? Če je dobra letina?
Tehtala sem pa tako: žaklji kupljenega krompirja za ozimnico iz preteklih let in leseni zabojčki od sadja. Vsekakor sem zelo vesela prvega krompirja po 20 letih brez lastnega.
Vodenka, sva kar dogovorjeni za jeseni, prav?_________________Lp, Živa
Tehtala sem pa tako: žaklji kupljenega krompirja za ozimnico iz preteklih let in leseni zabojčki od sadja. Vsekakor sem zelo vesela prvega krompirja po 20 letih brez lastnega.
Vodenka, sva kar dogovorjeni za jeseni, prav?_________________Lp, Živa