Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Lippia dulcis - sladka lipija, azteški sladki grm

crtj-admin
Site Admin

Lippia dulcis - sladka lipija, azteški sladki grm

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

OPIS
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Ima majhne zelene suličasto ovalne liste, ki so nazobčeni. Rastlina cveti z majhnimi belimi cvetovi.

Okus listič je prav prijetno sladkoben, po okusu podoben meti .... vendar preprosto SLADEK.
Sanjarka Ana

Aztežka sladka zel odlično požene koreninice kar v vodi. Potaknila sem jih kar v hčerin kozarec z avokadom.

Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Letos sem dobila seme te rastline. Kalila je zelo slabo, skoraj sem že vrgla lonček s semeni proč, ko je le ena rastlina se odločila da bi pa vseeno pognala.
Sedaj moram še naštudirati kaj bolj konkretno z njo, ker mi je popolnoma neznana. Jo je kdo že uporabljal za slajenje? SA mogoče imaš ti še kaj več izkušenj?

figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Tudi meni tako slabotno raste, da ni kaj obirati. Še kar čakam, da se bo razrastla (sem 1 prezimila).

Lahko jo uporabiš isto kot stevijo, naj bi imela sicer nečesa zoprnega več v sebi Rolling Eyes se ta trenutek ne morem spomnit kaj ji že očitajo.
Menda ni za uporabo v velikih količinah - hja, ko bi jih le imeli, ane Cool Laughing

(mimogrede, pri meni tudi stevija noče rast plus v momentu se na njej naselijo bele uši Mad )
Sanjarka Ana

Moram reči, da je bila moja edina uporaba sveža pri svežih čajih in pa grizljanje kar malo tako, mimogrede, ko sem imela delo na gredah.
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Tudi cvetove sem dočakala:

lapislazuli

Odgovor Napisal/-a lapislazuli »

vsebuje kafro, zato verjetno ne bo všeč prav vsem. Se mi zdi, da je primerna predvsem za čaje. Če bo kdo želel seme, ga lahko dobi pri meni.
Odgovori