Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Žlahtnjenje vrtnic in sejanci

Moderator: Melona

Odgovori
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Saj vse razgrize. Ali pa dovolj da odtrga nedozorel šipek. Drugega res ne beležim._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
pepa6

Odgovor Napisal/-a pepa6 »

Imam nekaj vprasanj za Poezijo glede krizanja vrtnic,in sicer:
-ali ni prepozno da bi sedaj krizala vrtnice
-kako je ce krizas npr.blue moon z blue for you
- je 100% da ce krizas dva climblerja,da ven pride climbler?jaz bi poskusla new dawn z harlekinom

Ce mi rata bom vrtnice poimenovala po hcerkah,starejsa si bo dve vrtnici sama izbrala
Poezija

1.) Rekla bi, da je sedaj res zadnji čas. Odvisno od jeseni, če bo topla, bodo šipki dozoreli brez problemov, ampak odvisno od tega kakšno klimo boste imeli. Jaz sem pred 3 leti začela žlahtniti septembra, pa mi ni nič pognalo. Ne bi rekla da zaradi šipkov, saj so nekateri že imeli rdečo ali oranžno barvo, rekla bi da zaradi neznanja glede prsti in zalivanja.

2.) Blue Moon x Blue for you je fantastična izbira. To je kombinacija, ki bi jo tudi jaz naredila. Obe vrtnici sta idealni za žlahtnenje. Blue for you naj bi poskrbela tudi za zdravje. Obe imata mnogo potomcev. Skratka če resno misliš ne čakaj.

3.) Če križaš climber s climberjem ni 100%, da pride ven climber. Če začneš križati si pač moraš prebrati našo rubriko o žlahtnenju, saj moraš tudi vedeti kaj pravzaprav delaš. Vsaj pri meni je tako, da tiščim nos v različne forume in tekste in iščem znanje. Bodo pa procenti v tem, da dobiš climberje precej povečani.

Imaš toliko za izbirat na tvojem vrtu, da je veselje._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
pepa6

Izbire glede vrtnic pa res imam.Sem si pustila nekaj sipkov da jih bom sejala ko dozorijo.
pepa6

Sem pa opazila da imajo nekatere vrtnice na sredini se nekaj podobnega prasnikom in niso take kot na slikah.Kako pa tako krizat?vse obrezati ali samo zunanji del,notranji sredinski del pa oprasim?
Poezija

Poslikaj in pokaži primer. Lahko gre za sterilno vrtnico._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
pepa6

Ker mi je Blue for you že odprla cvete bom jo drugo leto poskusila žlahtit z Blue Moon in Charles de Gaulle. Sem pa dala prah od Charles de Gaulle in Waltzt Time na Heidi Klum.Danes sem potrgala cvete Papagena, Kristov Jubilej in Broceliande ter Marvelle. Skupni prah bom dala na belo vrtnico Virgo, pa da vidimo kaj bo. Zaenkrat se samo igram in testiram, če mi sploh rata priti do semena, če delam vse prav.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Od sobote so na aklimatiziranju v rahli senčki. Danes se koplje njihovo novo prebivališče, pred večerom jih posadim. Dovolj je tega crkljanja in kar bo, bo. Poleg dodatka komposta dobijo tisti, ki jih že potrebujejo, samo še opore. Zraven teh bom posadila tudi tiste iz grede s pokrovom, ki so bili do zdaj obvarovani pred vremenskimi nevšečnostmi.

Uporabniški avatar
Melona

Plesnive trmoglavke z zgornje fotografije so prepuščene naravi. Če se kateri uspe otresti plesni, dobi ime Risen from Mold Wink .

Uporabniški avatar
Melona

Drugi sejanec Neona cveti. Revež, tudi on je bil od sobote zunaj, na vetru in dežju. Ampak tudi ta diši ravno tako omamno, kot je prvi. In prvi sejanec ima četrti popek.

Odgovori