Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Dahlia - dalija, regina
heloha, dalije se ne pusti čez zimo v zemlji, ampak se jih po prvi slani, katera uniči vse cvetje izkoplje. odrežejo veje na cca 10 cm nad rizomi. se posušijo, strese se zemlja, ter spravi na hladno v klet za naslednjo sezono. sploh ni pomembno ali jih naslednje leto posadiš na isto pozicijo ali kam drugam. delajo kot norke če se jima hoče. lpvoda
PS: vsako leto obvezno iz zemlje ven in naslednjo pomlad, ko ni več zmrzali nazaj v zemljo._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
PS: vsako leto obvezno iz zemlje ven in naslednjo pomlad, ko ni več zmrzali nazaj v zemljo._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
-
Prvi letošnji cvet moje dalije na balkonu. Je čisto nizka, sem jo kar dolgo iskala za na balkon in jo potem končno našla pri Bakkerju. Bila je temno čokoladno rjava, zdaj je temno rdeča, precej temnejša kot na sliki:
_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ladka s Povelj, Bahnkova
Komaj sem se je začela veseliti, že me skrbi zanjo: fasala je neko sivo plesen, na zgornji strani spodnjih listov. Pa sploh ni nič na dežju, zalivam pa jo v zemljo. Tole vlažno vreme je očitno pisano na kožo vsem vrstam plesni _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Ladka s Povelj, Bahnkova
Na sprehodu z dvojčki me je njun starejši bratec popeljal k svojim prijateljčkom v sosednji ulici, kjer sem potem opazovala njihovo divjanje z avtomobilom na akumulator in s poganjalčkom (kolesom). To me ni preveč razveseljevalo, me je pa zelo razveselila tale lepotica:
Res nenavadna barva listov in zelo živo rumeni cvetovi:
Ladka s Povelj, Bahnkova
Res nenavadna barva listov in zelo živo rumeni cvetovi:
Ladka s Povelj, Bahnkova