Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Koruza - Zea mays

Odgovori
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Muha me veseli. Smile Moja je še v rotrainerjih, na srečo mi je zmanjkalo časa in še ni šla na njivo, saj bi bila po včerajšnjem klestenju, brez. Rolling Eyes Wink
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Tele moje trdinke imajo samo malo popikane liste, kaj hujšega pa ni po včerajšnji nevihti Smile_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Svojo Japonico striped maize sem včeraj presadila na prosto, tole manjšo točo je dobro preživela, sadike so visoke nekje 15cm in čvrste. Upam, da se vam lepo obrastejo.

lpmami, tvoje čudovite sadike bodo zagotovo hitro nadoknadile škodo.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Moje trdinke (hvala, Juglans Cool ) so tudi dosedanji veter prestale zelo dobro. Vsaka ima sicer nalomljen po en list, mislim, da spodnjega, kaj drugega pa ne. Pa je greda precej na odprtem in prepišna._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Pika, so listi že kaj barvasti? Pri višini 30cm se spomnim, da je Japonica kazala že kar lepo barvo listov.

Moje koruzice so zaenkrat še v sejalnih prekatih, visoke slabih 10 cm. Ker imam dve sorti sladke koruze, ju bom zaenkrat presadila le v večje lončke, da mi ne stagnirajo v rasti. Tla so namreč za sajenje sladke koruze v vrt še bistveno premrzla..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Ivčk, čakaš na nekaj dni sonca in potem akcija?
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Včeraj je sonce posijalo le za nekaj ur in presenilo me je, kako hitro se je zemlja ogrela na novem vrtu, kjer je drobnozrnata in zračna zaradi večje vsebnosti peska. Riskirala sem in posadila eno sorto sladke koruze, čez noč ji ni videti nič slabega, prav lepo se drži. Jutri bom posadila še drugo sorto. Raje tako, kot da mi jih napovedano sonce (in visoke temperature) sežge...

Na starem vrtu pa je zemlja pocasta in lepljiva, kot bi kepe gline prmetaval. Vidi se, da ji manjka zračnost. Tam je zemlja resnično mrzla._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

5-metrska koruza - zaenkrat je približno pri 2,5 metrih - semena: A-A . Upam, da bo letos uspela kaj roditi. Če ne, se za vedno poslavljam od orjaških sort.

Tale je bolj nežna in ljubka, že cveti in tudi prvi laski se že kažejo - semena: Ivčk

Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

In s kakšnim namenom so na spodnji sliki v mrežastem šotoru?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Čez njih je potegnjena protitočna mreža. Bi jo v teh dneh odstranila, a se je nekaj spodnjih nagnilo in jih sedaj mreža drži pokonci. Res ni napeta, kot se spodobi, ampak morebitna toča vsaj ne bi direktno tolkla po rastlinah.

Mimogrede: ideja dobrih sosedov: koruza, fižol in buče pri meni ne uspeva. Buče so šibke, od fižola, sajenega ob orjaških koruzah je pa kljub dvakratnem sajenju po 3 semena na koruzo prilezlo na dan komaj 10 fižolov. Pa je šlo za dve vrsti semen - eno nabavljeno šele letos.
Odgovori