Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2014
Janez
Če znaš angleško ti pomagajo nasveti na forumih ter ostalih spletnih straneh.
Prvo leto vrtnarim in ti lahko povem, da mi paradižniki uspevajo bolje kot moji babici, ki to počne že dolga leta.
Pa tudi youtube je lahko tvoj najboljši vir nasvetov in idej.
Že sam si omenil ime čilija, ki ga imaš. Google pa pravi;
Torej gre za majen, srednje pekoč čili iz Italije. Filajo jih pa z inčuni ter mocarelo
Sam imam Jalapeno TAM in so plodovi vseh oblik. Od klasično valjastih do majhnih kroglic. Te manjše nekatere nimajo semen in ne peče popolnoma nič
Če znaš angleško ti pomagajo nasveti na forumih ter ostalih spletnih straneh.
Prvo leto vrtnarim in ti lahko povem, da mi paradižniki uspevajo bolje kot moji babici, ki to počne že dolga leta.
Pa tudi youtube je lahko tvoj najboljši vir nasvetov in idej.
Že sam si omenil ime čilija, ki ga imaš. Google pa pravi;
Citiram: |
Ciliegia picante is a small round medium-hot, cherry-type chilli from Italy. It loses about 60% of its heat when cooked. Matures from green to red approximately 90 days after transplanting. |
Torej gre za majen, srednje pekoč čili iz Italije. Filajo jih pa z inčuni ter mocarelo
Sam imam Jalapeno TAM in so plodovi vseh oblik. Od klasično valjastih do majhnih kroglic. Te manjše nekatere nimajo semen in ne peče popolnoma nič
Da se ne boste v glavnem fantje hvalili s čiliji, tule predstavljam svojo čili vojsko, ki sem jo včeraj iz toplega rastlinjaka prenesla ven na delno senco, da jih sonce ne ožge . Seveda pa so moji še ohoho zadaj za vami, ki že pridno degustirate svoje:
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Dolgo se jo ali pa sem ga že gledal. Ni mi jasno ali je paprika - bi znalo biti po obliki čili ni... Pa sem včeraj peljal ženo v rastlinjak kaj ona meni o tej zadevi. Paprika saj vidiš. Prinesi noter bom rabila za solato. Naredi proba: Hej tole pa malo peče. Probam še sam- ja res se malo čuti. V glavnem obadva sva bila navdušena nad njo. Govotim o Florines. Drugo leto če bo sreča jo bo še več kot letos. Pa še 2 sta me razveselila: Indijski čili in Basket of fire. Mala a pekoča._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.