Koruza - Zea mays
- Lpmami
- Prispevkov: 8788
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Tele tri sestre tudi pri meni ne delujejo dobro. Najbolje jo odnese koruza (trdinka), najslabše buča (hokaido). Fižol ni prav dobro razpoložen v tej družbi, eden je raje kot na koruzo šel na žično ograjo v bližini.
Pred leti je enako zasadila hči. Takrat je bila najboljša buča, ker je koruzo sadila (pre)pozno in jo je buča prehitela, fižol je bil pa zanemarljiv._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Pred leti je enako zasadila hči. Takrat je bila najboljša buča, ker je koruzo sadila (pre)pozno in jo je buča prehitela, fižol je bil pa zanemarljiv._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
-
- Prispevkov: 1741
- Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Uau, lepe so in velike muha
, veliko možnosti, da uspe kak storž.
meni lepo uspevajo tri sestre, sem pa fižol dosti kasneje sejala in je lepo ven prišel.

Se mi pa dogaja tole pri dveh sortah koruze, mi hočejo dokazat da so trave.
Me prav zanima, če bodo ti stranski poganjki, tudi zacveteli obrodili.
Drugače pa že cveti in kaže svoje blond in roza laske:

In me zanima Ivčk, morda veš, koliko časa, lahko hraniš cvetni prah koruze, saj imam občutek, da bo vse prej odcvetelo, preden bodo storži z laski.

meni lepo uspevajo tri sestre, sem pa fižol dosti kasneje sejala in je lepo ven prišel.

Se mi pa dogaja tole pri dveh sortah koruze, mi hočejo dokazat da so trave.


Me prav zanima, če bodo ti stranski poganjki, tudi zacveteli obrodili.

Drugače pa že cveti in kaže svoje blond in roza laske:

In me zanima Ivčk, morda veš, koliko časa, lahko hraniš cvetni prah koruze, saj imam občutek, da bo vse prej odcvetelo, preden bodo storži z laski.

- Lpmami
- Prispevkov: 8788
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
- Lpmami
- Prispevkov: 8788
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Misliš samo malo odpreti ličkanje in preveriti trdoto? A če je že prezrela, ne več mlečna, bo takole odprta brez škode rastla in zorela naprej? Se mi nekako škoda zdi odpirat, če potem ta storž ne bi bil uporaben. To bi bil namreč pri meni skoraj 10-odstoten "izpad proizvodnje"
_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
-
- Prispevkov: 1621
- Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Aye, pri koruzi se dostikrat pojavijo tile stranski poganjki in pogosto tudi zarodijo, zato jih kar pusti pri miru. Tudi jaz jih imam letos kar nekaj
Koruza nikdar ne cveti vsa naenkrat, zato bo vedno kaj peloda na voljo za oprašitev. Žal pa pelod lahko hranimo le en dan, če želimo, da je še 'živ'. Jaz itak poberem pelod iz čimvečih rastlin v eno kantico (takrat, ko ima večina rastlin že nastavljene vsaj kak storž z laski), vse dobro zmešam, nato pa posipam po laskih vseh storžev, ki so na voljo. Uspeh zagotovljen._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Koruza nikdar ne cveti vsa naenkrat, zato bo vedno kaj peloda na voljo za oprašitev. Žal pa pelod lahko hranimo le en dan, če želimo, da je še 'živ'. Jaz itak poberem pelod iz čimvečih rastlin v eno kantico (takrat, ko ima večina rastlin že nastavljene vsaj kak storž z laski), vse dobro zmešam, nato pa posipam po laskih vseh storžev, ki so na voljo. Uspeh zagotovljen._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
instagram: @iva.grasa.ig
spletna stran: www.tomatojunkie.eu
spletna stran: www.tomatojunkie.eu
- Lpmami
- Prispevkov: 8788
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Sem malo pokukala in se mi je zdela primerno mlečna.
Potem sem sicer videla, da bi jo lahko pustila še par dni rasti, a mi ni žal - okus je bil tisti iz spomina na narabutano pečeno koruzo

Drugim storžem bom dala še nekaj časa, da se okrepijo.
Pekli smo jo najprej v alu foliji, potem pa še na odprtem plinu. Na električni plošči se peka, kolikor se spomnim, ne obnese prav dobro.
Kako pa jo drugi spečete v stanovanju (plin, elektrika)?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Potem sem sicer videla, da bi jo lahko pustila še par dni rasti, a mi ni žal - okus je bil tisti iz spomina na narabutano pečeno koruzo


Drugim storžem bom dala še nekaj časa, da se okrepijo.
Pekli smo jo najprej v alu foliji, potem pa še na odprtem plinu. Na električni plošči se peka, kolikor se spomnim, ne obnese prav dobro.
Kako pa jo drugi spečete v stanovanju (plin, elektrika)?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje