Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Rdečeščetinava robida - Rubus phoenicolasius

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

greeny je napisal/a:
Tudi v Malo flori so vsi Rubusi robide (če se prav spomnim), le R. idaeus je malina, zato bi tudi jaz prej rekel robida, ampak japonska vinska jagoda seveda da največji čar Very Happy .

Rubus idaeus je malinjak. In ja, morda z izjemo skalne robide, kamenčkov (R. saxatilis) so vse ostale vrste modro/črnoplodne in nebotaniki jih večinoma ne razlikujejo med sabo. Kot sem slišala pred kakima dvema mesecema na predavanju evropskega strokovnjaka za robide, se zlahka zgodi, da v enem grmu rastejo 3 vrste Shocked .
Sem popravila slovensko poimenovanje v različico, ki jo uporablja Botanični vrt Ljubljana.
Nazadnje urejal/a metuljc 14 Jul 2014 20:34; skupaj popravljeno 1 krat
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Zanimiva robida. Mi je prau ušeč po izgledu, za okus pa nevem.
Še ena stvar ki jo moram dodati na moj seznam jagodičevja ki ga moram še pridobiti._________________LP seba993
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Če kliknete na naš stari forum boste o tej zanimivi rastlini marsikaj koristnega izvedeli.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Pep, kaj ko bi te zanimivosti prilepil še sem. Nekateri namreč ostajamo pri starem forumu pred zaklenjenimi vrati.
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Joj ko bi znal
metuljc

Vse življenje se lahko učimo, izkoristi priliko.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

pep je napisal/a:
Joj ko bi znal

Gre s preprostim Copy-Paste, kot povsod, samo še avtorja pripišeš zraven.
Perun

Odgovor Napisal/-a Perun »

Mislim, da je pri nas najpogostejše poimenovanje te rastline japonska vinska jagoda.
metuljc

Kar je neprimerno poimenovanje in pogostost ni nujno kriterij za odločitev.
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Prav danes sem dva trimetrska poganjka te rastline,ki sta bila viška razrezal v kompostnik. Če že nima pravega imena,kompost bo sigurno.
Odgovori