Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Bob - Vicia faba
Moji Egipčani (Martock) so storili bridek konec. Mislim, da jih je napadla rja ali nekaj podobnega, tako so se rastline ena za drugo posušile, stroki pa so počrneli. Danes sem enega odtrgala: strok je sicer suh, vendar mislim, da črna barva ni pravi znanilec dozorenega-suhega stroka, ali pač? Mislim, da bi mral biti rjavo rumene barve, ali pa je pri tej sorti drugače? Zrna znotraj stroka sicer izgledajo v redu-dozorjena in bolj ali manj zdrava, vendar ne vem, če so primerna za nadaljnjo vzgojo. AA (in drugi), kaj menite? Ostale stroke bom pobrala, ko bo nekaj časa suho, na dan za plod (predvidoma v soboto)...
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z brezveznim reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 3 fotografije_________________naredimo svet lepši
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z brezveznim reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 3 fotografije_________________naredimo svet lepši
Vse v redu. Čisto normalno, da pri bobu, ki dozori, se posuši postanejo ovojnice črne.
Pri meni so pikapolonice rešile kar nekaj bobov pred ušmi, sem kar zadovoljna. Sicer jih je prevračal in lomil veter, tako bom morala naslednje leto to drugače organizirat. Jih bo pa treba zdaj nekaj pobrat za na krožnik in nekaj pustit za seme.
Pri meni so pikapolonice rešile kar nekaj bobov pred ušmi, sem kar zadovoljna. Sicer jih je prevračal in lomil veter, tako bom morala naslednje leto to drugače organizirat. Jih bo pa treba zdaj nekaj pobrat za na krožnik in nekaj pustit za seme.
Pred leti sem ene dvakrat ali trikrat gojila bob (tistega iz Semenearne). Se je obnašal čisto drugače - ne spomnim se sicer, ali so bili zreli stroki črni ali ne, vem pa, da je rastlina tudi, ko so prvi stroki dozoreli, še naprej rastla, delala nove vršičke in tudi cvetela (če me spomon ne vara, je do tal začela poganjati nove vršičke s cvetovi). Zato sem mislila, da je tokrat nekaj hudo narobe.... No, jaz bom vsega shranila za seme - nelja zrn bi prihranila zase, ostalo pa vrnem k AA._________________naredimo svet lepši
Pridelek zelo slab. Količinsko je sicer še nekaj izgledalo, ko sem izluščila, sem pa videla, da so svoje naredile najprej uši, nato še slabo vreme.
Martock - seme od A-A
Skupinska slika : desno izmet, v sredini tako-tako, levo odbran zdrav
Od blizu posamezne grupe
zdrava normalna zrna
domnevno zdrava slabše razvita zrna
izmet
Glede na velik delež slabega zrnja sem v dilemi, ali je morda tudi ostalo okuženo z boleznijo in neprimerno za nadaljnjo setev
Martock - seme od A-A
Skupinska slika : desno izmet, v sredini tako-tako, levo odbran zdrav
Od blizu posamezne grupe
zdrava normalna zrna
domnevno zdrava slabše razvita zrna
izmet
Glede na velik delež slabega zrnja sem v dilemi, ali je morda tudi ostalo okuženo z boleznijo in neprimerno za nadaljnjo setev