Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Moj skalnjak, ženine rože in vse kar leta in lazi naokoli

Odgovori
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Omenjani encijan je vrste scabra (Gentiana scabra), zagotovo pa v nadaljevanju še kakšne sorte. Kdo bi vedel katere.
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Ooooo, kakšne lepe rože in kakšne kvalitetne fotografije! Jih kar celostransko ogledujem._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Robertino

Odgovor Napisal/-a Robertino »

Rože in fotografija - moje veselje.
Pa še gobe!
Robertino

Natresk je odprl svoje cvetove.

Nazadnje urejal/a Robertino 16 Avg 2015 17:07; skupaj popravljeno 2 krat
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Robertino, bravo za nEtreskove cvetove, za čebelico in za fotografiranje poklon_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Robertino

Hvala, ni za kaj.

Tele rumene rožice sem pa letos "nabavil" kar za glavno cesto, ki pelje mimo nas. Precej časa sem jih opazoval, ko sem se z avtom vozil mimo, vsak dan so bile lepše, bilo jih je vse več in več, potem pa sem neke nedelje zjutraj enostavno vzel lopatko, 2 nizka plastična zabojčka, s seboj vzel še sina in skupaj sva šla nekajkrat ponje. Skupno sva jih domov preselila nekaj več kot pol kvadratnega metra in jih posadila v manjše skupine. Lepo so se prijele, saj je bilo dežja v izobilju. Zdaj so že odcvetele, prihodnje leto, ko bodo v polnem cvetu, pa vam jih pokažem.

Nazadnje urejal/a Robertino 16 Avg 2015 17:07; skupaj popravljeno 2 krat
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

To je naša ljuba avtohtona ostra homulica - Sedum acre. Trpežna, hvaležna in sčasoma malo nadležna Wink Laughing Laughing .
Robertino

Mi je vseeno všeč, ker pred kratkim ni praktično nič cvetelo.
Če se preveč razraste, jo pa preselim kam drugam.
Robertino

Takole izgleda moj hotel za žuželke.
Danes sem še odstranil nekaj travne ruše pod njim in posejal mešanico medonosnih cvetlic, da žužkom ne bo treba predaleč od doma.

Nazadnje urejal/a Robertino 16 Avg 2015 17:08; skupaj popravljeno 3 krat
venus

Odgovor Napisal/-a venus »

Robertino, to pa je bilo dela. Zelo lepo. Pri meni je prvi naval mimo. Cmrlji so si trstiko ze zadelali. Samo nekaj minut je trajalo, ko jo je ze prvi nasel. Zelo zanimivo jih je opazovati.
Mi zaupas, koliko je tvoj hotel velik.
Imas pa tako lepo naravo. Kot v pravljici. Tu lahko res uzivas, tudi takrat, ko se potis od dela.
Lep pozdrav!
Odgovori