Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Rožni raj v Murgrabnu

Moderator: Melona

Odgovori
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Torej se moj še čisto običajno obnaša. Hvala za opozorilo Wink .
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Prelepo Smile
1vrtnica

Odgovor Napisal/-a 1vrtnica »

Bobolino, ne prištevam se med strokovnjake za ramblerje in climberje a glede na to, kar se dogaja pri meni, se mi zdi, da rabijo višji zasip predvsem climberji. Pa še to verjetno ne vsi, saj veš, kako je v svetu vrtnic - ga ni pravila, ki bi veljalo za vse enako. Nekje po 3 letih gotovo že sama opaziš, če kaka rastlina ne napreduje najbolje in ji potem lahko na ta način pomagaš.

So pa letos pognojene tudi pri meni, mi ni dalo miru. Laughing_________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Koliko let sploh rabi en tak 'Bobie', da se naredi v popolnosti?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
1vrtnica

Nimam pojma Bobolino. In kaj je sploh popolnost? Pri Petroviču je skoraj podrl hišo, tako da.... Cool_________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
Isaan

Odgovor Napisal/-a Isaan »

Ej 1vrtnica, prosim, da se več ne poimenuješ začetnik, ker potem ne vem kako naj sebi rečem, dojenček mogoče??Laughing Prekrasno imaš...
bobolino

hvala za današnji pogovor, paketka, in za to, da si mi zopet še za kak mm odprla oči._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
1vrtnica

z veseljem bobolino Very Happy_________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
bobolino

na book depository je veliko knjig o vrtnicah, pa me po eni strani vleče, da bi si kako nabavila, po drugi strani pa me v bistvu ne zanimajo enciklopedične oblike, saj si o določeni željeni sorti lahko sama izbrskam podatke na netu.

Bolj bi si želela knjige o ureditvah teh neformalnih vrtov, a le kdo bi se znašel med toliko naslovi.... Confused Shocked

Z obiski pri tebi pa sem dojela, pa tudi na hard način, ko sva z možem pulila razbohotene trajnice med popolnoma zadušenimi grmi vrtnic, da sami grmi vrtnic ne potrebujejo spremljevalk MED njimi, saj se sami znajo razrasti z gosto listno maso, ki ne potrebuje dopolnjevanja, temveč je potrebno zapolniti njihove "NOGE" v sprednji vrsti in jim zakriti hrbet zadaj, vmes pa zasaditi kako neinvazivno zadevo, ki ohranja svojo strukturo._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
1vrtnica

ja Bobolino, to je bila tudi moja ugotovitev, prav tako trdo prigarana.. ! Laughing_________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
Odgovori