Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Ameriška borovnica - Vaccinium corymbosum - I.
Pred leti, ko so si kosi prisvojili našo češnjo, sem nasedla nasvetu uradnega strokovnjaka, češ da zobajo češnje, ker so žejni. In jim pod češnjo in še naokoli nastavila posode z vodo.
Rezultat: s polnimi trebuščki češenj so se hodili v vodo še kopat . Ko sem prišla pod češnjo, so zavreščali češ: "Kaj pa ti tukaj, to je naše!" Seveda jim na misel ni prišlo, da bi odleteli.
Rezultat: s polnimi trebuščki češenj so se hodili v vodo še kopat . Ko sem prišla pod češnjo, so zavreščali češ: "Kaj pa ti tukaj, to je naše!" Seveda jim na misel ni prišlo, da bi odleteli.
Danes pred dežjem smo obirali (brez prijateljčkov kosov ) naši Pinkici.
Borovničke za razširitev v ponudbi raznih okusov .
http://forum.gartlc.si/gartlc-post-49790.html#49790
LP_________________mfranc
Borovničke za razširitev v ponudbi raznih okusov .
http://forum.gartlc.si/gartlc-post-49790.html#49790
LP_________________mfranc
Posajene imam ameriške in sibirske borovnice,tiste standardne in vsako leto zelo lepo rodijo,zato bi posadil še kakšno,a v trgovinah,prodajajo standard,zato sem se obrnil na vas.Kje se da nabaviti še kakšno drugo,če jih mogoče kdo prodaja bi se priporočal. In ali je sedaj že prepozno za podtaknjence?
Prebral sem večino strani te teme foruma in so zelo uporabne. Ker ima vsak borovničar svoj recept priprave mešance sem si glede na meni dosegljiv material zamislil sledeče:
lesena korita (brez dna ) višinea cca 25 cm
dimenzija korita 75 × 75 cm
višina od preluknjane folije na dnu do zasaditve borovnice cca 50 cm
ocenjen volumen cca 280 litrov
spodaj 5 cm smrekovega žaganja
potem pa mešanica:
30 % bele baltske šote
30 % smrekovega žaganja
20 % smrekovih sekancev
10 % kremenčeve mivke
10 % smrekovega lubja.
V spodnji sloj bom primešal 0,5 kg sadjarskega gnojila. Za zastirko nameravam uporabiti slamo v debelini 5 cm. zaradi posedanja materiala bom borovnico sadil nekoliko višje, da ne bo pozneje problemov z dvigovanjem.
Ali bodo razmerja ter materiali ustrezni ? Ocenjeni strošek materiala za eno borovnico znaša ca 18 €.
Nameravam namreč posaditi večje število borovnic
lesena korita (brez dna ) višinea cca 25 cm
dimenzija korita 75 × 75 cm
višina od preluknjane folije na dnu do zasaditve borovnice cca 50 cm
ocenjen volumen cca 280 litrov
spodaj 5 cm smrekovega žaganja
potem pa mešanica:
30 % bele baltske šote
30 % smrekovega žaganja
20 % smrekovih sekancev
10 % kremenčeve mivke
10 % smrekovega lubja.
V spodnji sloj bom primešal 0,5 kg sadjarskega gnojila. Za zastirko nameravam uporabiti slamo v debelini 5 cm. zaradi posedanja materiala bom borovnico sadil nekoliko višje, da ne bo pozneje problemov z dvigovanjem.
Ali bodo razmerja ter materiali ustrezni ? Ocenjeni strošek materiala za eno borovnico znaša ca 18 €.
Nameravam namreč posaditi večje število borovnic