Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Zastiranje, zastirka
Zanimiva oddaja. Mene je seveda zanimal tudi začetek, kjer ga. Srblinova pokaže in razlaga, kako volneno zastirko izdelujejo. Vprašljiv mi je del, ko surovo umazano volno odpeljejo v pranje. Tu se lahko dogaja marsikaj in je volna lahko deležna različnih tretmajev, ne le vode.
Sicer mi je pa ideja o filcani zastirki močno pri srcu. Če volna namreč ni sfilcana, jo poleg vetra ptiči vso raznesejo - prav ven iz zemlje so mi jo pulili, če ni bila dobro zagrnjena, in jo nosijo v gnezda, da mehko posteljejo svojim mladičem _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Sicer mi je pa ideja o filcani zastirki močno pri srcu. Če volna namreč ni sfilcana, jo poleg vetra ptiči vso raznesejo - prav ven iz zemlje so mi jo pulili, če ni bila dobro zagrnjena, in jo nosijo v gnezda, da mehko posteljejo svojim mladičem _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
jaz jo malo vržem na kompost, malo pa rastresem kar po gredicah, ne glede kateri čas je in ne glede če so gor že rastline. nisem opazila, da katerokoli rastlino to kaj moti. plast žagovine ne sme biti debela, podobno tako kot če kaj seješ pa lahko večkrat greš žez ta isto površino. za sigurno, čez čas malo potegneš z vražjim zobom, da razbiješ skorjo če se ta naredi. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Hvala obema za odgovor.
Tudi sama sem iskala po googlu. In prisla do spoznanja, da malo ze lahko potresem kot zastirko, drugace pa sveza ni najboljsa. Verjetno se bom odlocila, da jo kar vso stresem v en kompostnik in zalivam z prevrelkami ali pa tudi s tekocino od organkota ter potem spomladi uporabim okrog sadik ribeza in malin._________________CARPE DIEM
Tudi sama sem iskala po googlu. In prisla do spoznanja, da malo ze lahko potresem kot zastirko, drugace pa sveza ni najboljsa. Verjetno se bom odlocila, da jo kar vso stresem v en kompostnik in zalivam z prevrelkami ali pa tudi s tekocino od organkota ter potem spomladi uporabim okrog sadik ribeza in malin._________________CARPE DIEM
Figula, ne vem ce prav razumem. A je to misljeno, da bi posip (nekaj ga imam narejenega ) pomesala med zagovino in potem natlacila v posodo ter zaprla. Verjetno bi bilo dobro dodati se vir sladkorja in mogoce listavko. Samo razmisljam. Ideja mi je vsec. Ja, nekaj takega bom naredila. Porocam cez en mesec kaksen bo rezultat. En del oblovine pa bom dala v kompostnik in zalivala. Nikakor ne morem sprejet dejstva, da se oblovine ne da porabit in jo mizar, kjer sem jo dobila, strehe na kup in zakuri. Razmisljala sem tudi o pripravi oglja iz oblovine. Ta preizkus nameravam se danes narediti z kuhalnikom biocar. O rezultatu porocam zvecer._________________CARPE DIEM