Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2014

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Marija, pa ne pozabi obesiti pred nasad paradižnikov obvestilo o karenci škropiva , da se slučajno kdo ne zastrupi tačas, ko te ne bo doma Wink Laughing Laughing Laughing

Drugače pa samo gledam in strmim. Ko smo primerjali rast paradižnikov, so bili moji skoraj v prednosti, ko pride čas zorenja pa, kot navadno, 14 dni zamika Surprised . Na prste ene roke lahko preštejem zrele sadeže na vrtu in pod tunelom. Če ne bi imela balkončkarjev, bi kar težko gledala tele vaše sličice Embarassed .
bodika

Odgovor Napisal/-a bodika »

Lep pogled na bero paradižnikov. poklon .Doma sta do sedaj dozorela le dva mala sadeža.Večji so še vedno zeleni od jeze,ker je premalo toplote Laughing .Naslednje leto dam v korita paradižnike namesto rož.
JERCA

Odgovor Napisal/-a JERCA »

Pri nas balkončkarje jemo kakšen teden. V rastlinjaku sem včeraj odtrgala prvega (Gold Heart). Priznam da še ni bil čisto zrel, vendar nisem mogla več čakati._________________JERCA- nekdanja ERIENNE
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

muha je napisal/a:
Če ne bi imela balkončkarjev, bi kar težko gledala tele vaše sličice Embarassed .

Jaz še teh nimam in je vse še zeleno, v najboljšem primeru svetlo zeleno. Si pravim: "Vse ob svojem času Smile " Očitno za moje paradižnike še ni prišel.
Sličice zrelih paradižnikov pa občudujem kot lepe barvne instalacije Rolling Eyes Very Happy Rolling Eyes_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
sqjam

Odgovor Napisal/-a sqjam »

Kolk je bil vaš največji paradižnik težak in za katero sorto je šlo?Nazadnje urejal/a sqjam 24 Jul 2014 08:44; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

bodika je napisal/a:
.Naslednje leto dam v korita paradižnike namesto rož.

Saj imam na balkonu v loncih dva lepa paradižnika, a kaj, ko sta pozna samosevca, pa ima eden prve tri frnikole med obilnim cvetjem, drugi je pa včeraj začel cveteti.
Pa nič hudega, saj moram sproti jesti kumare, ki lepo delajo, paradižnik bo pa za njimi.
Res razočarana bi bila edino, če se celo poletje ne bi do sitega najedla paradižnika z vrta._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Za v korita morata izbrati prav namenske sorte, da ju bosta zgodaj jedli. Probala sem jih par in naslednje leto bo v vseh koritih meni samo še Gold Nugget. Prvi je dozorel, obilno rodi in ker je sladkastega okusa mi je najbolj všeč. Da je rumene barve in ne rdeče mi ni več pomembno.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Plamenka je napisal/a:
Kaj bo s Paradajzmanijo? Bojim se, da bo letos razstavljavcev le za vzorec, če bo šlo tako naprej. Lahko pa naredimo Čilimanijo, zraven pa prinesemo par paradižnikov za razstavo. Laughing

Paradajzmanija vsekakor bo, najbrž nekje sredi avgusta, da bodo paradižniki imeli čas dozoreti.
Tudi če bo vsak razstavljalec s sabo prinesel le par sort, se bo nabralo dovolj za pokazat, mar ne? Čiliji bodo seveda tudi dobrodošli, pa še kaj bomo lahko prinesli pokazat, kar bo takrat na voljo Laughing

bodika je napisal/a:
Lep pogled na bero paradižnikov. poklon .Doma sta do sedaj dozorela le dva mala sadeža.Večji so še vedno zeleni od jeze,ker je premalo toplote Laughing .Naslednje leto dam v korita paradižnike namesto rož.

Vsekakor, bodika!! Ti me samo klikni, pa ti pšljem semena za preverjene sorte balkončkarjev Wink_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Marija, kapa dol za tako bero. Zelo lepi so videti, vsekakor se veselim že novih tem, ko jih boš objavljala, da se naučimo kaj o novih sortah!
Bravo, bravo!!! Cool_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

sqjam je napisal/a:
Kolk je bil vaš največji paradižnik težak in za katero sorto je šlo?

Najtežji je bil Tinkov "dolenjski" , okoli 1,5 kg a ne ? Sledila mu je mislim Istra od MARIJEV - kandidati za zmago so v zgornji vrsti, vsi nad kg. :

tinko je napisal/a:

.

Zadnja slika je posebej za JanezaL - lokacije pa ne izdamo Wink Laughing Laughing .
Odgovori