Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Arašidi, kikiriki - Arachis hypogea

crtj-admin
Site Admin

Arašidi, kikiriki - Arachis hypogea

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

OPIS:
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Tak je bil sredi maja:

Lupino sem pri setvi oluščila, prva runda je zgnila, v drugi pa so od štirih ostali trije, ki sem jih zaradi strahu pred gnitjem prestavila v vrt še preden so prilezli iz zemlje, se je pa videlo, da imajo že kalčke, ko sem jih selila. Kalili so zelo počasi, pa tudi rastejo počasi.

Tale, ki sem ga še vmes enkrat presajala, prvi cveti, ker je verjetno v najslabšem stanju, vendar ne upam na kaj veliko pridelka.
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Iz mojih kar nekaj semen ni bilo nič. Ne vem, kdaj sem jih dal v zemljo, a čisto možno, da so zgnila, če praviš, da je možno...
paprika

Odgovor Napisal/-a paprika »

Pri meni je cvetel strokov ni bilo,
potem ga je napadla pršica ,sem ga raje kar odstranil.
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Tole je uspelo zrasti pri meni:

Ravno toliko, da vem, da se da, čeprav niti semenskega materiala nisem obnovila, ker je zraslo manj, kot sem posejala.
Koliko pa je zrelo, se bo pa videlo drugo leto, ko bom spet poskusila.
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Pr men pa tole

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Carica Very Happy . Kakšna površina pa oz. koliko sadik?
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

10-15 metrov dolga vrsta,a to na sliki ni vse kar je zrastlo, nekaj smo pojedli nekaj se pa na sliki ne vidi.Ko sem jih pobrala jih je blo za dve srednji plastični gajbci,morda mal več.Res so bli bogato obloženi,žal mi je da jih nisem slikala na steblu a kaj ko zmeraj zmanjka časa
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Si jih gojila na doma v okolici Postojne? Jim nudila kakšno posebno nego, da so ti tako lepo obrodile, ali pa je le kraški svet tisto, kar jim tako zelo ustreza?
Odgovori