Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Polži
Saj ne rabimo drugih sovražnikov, nas bodo kar polži unučili. Oni vse kar zraste, lakota pa nas.
Ta zalega se popolnoma nenadzorovano razmnožuje in dokler je kje še kaj zelenega jaz dobesedno ne vidim kako jih ustavit. Pri taki množici jim nič ne pride do živega.
Sem zjutraj šla čez pogorišče, pa sem jih spet nabrala pol nosilne vrečke. So prilezli z druge strani grabna...Čez dober teden dobijo še eno porcijo, potem bom pa tudi jaz najbrž obupala._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Ta zalega se popolnoma nenadzorovano razmnožuje in dokler je kje še kaj zelenega jaz dobesedno ne vidim kako jih ustavit. Pri taki množici jim nič ne pride do živega.
Sem zjutraj šla čez pogorišče, pa sem jih spet nabrala pol nosilne vrečke. So prilezli z druge strani grabna...Čez dober teden dobijo še eno porcijo, potem bom pa tudi jaz najbrž obupala._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Tale obroček iz bakrene pločevine je sicer malo bolj slabo viden ... pa tudi bolj majhen je. Koleraba pa vsa obžrta. Nič manj, kot druge v njeni bližini brez bakrenega obročka. pravzaprav je še bolj obžrta, verjetno zato, ker je pač bliže žive meje in je prej na vrsti Jesti so jo začeli, ko je bila še čisto majhna in skoraj ni gledala čez obroč. Očitno je precej trdožive narave, saj kljub obžrtosti kar raste.
Ima kdo kaj boljše izkušnje z bakrenimi obroči, večjimi od mojega?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Volna izgleda res preprečuje polžem dostop do poslastic. Sredi debelega runa (nerazcefran kožuh od striženja) sem polžu, ki je otopelo čakal na njegovem robu, tik pred nos postavila lonček z mlado sadiko solate. Takoj je začel migati z rožički v tisto smer. Pustila sem ga in šla sedajle pogledat situacijo. Solata nedotaknjena, tudi radič, ki je obkrožen z runom, nedotaknjen, polž pa zunaj vrta na asfaltu, ves "rdeč od jeze" .
Zadnjič sem pa dva primerka dala v večjo posodo, notri par listov solate in nekaj zrnc Ferramola. Čez sem dala trdno zavezano PE vrečko z malo večjo luknjico na vrhu za zračenje. Čez eno uro pridem v kontrolo, polža sta pobegnila Zrnca sta pojedla, solato pustila, upam, da ni bil tisti današnji iz vrta eden od njiju . Ker v tem primeru čaka drugi v zasedi .
Zadnjič sem pa dva primerka dala v večjo posodo, notri par listov solate in nekaj zrnc Ferramola. Čez sem dala trdno zavezano PE vrečko z malo večjo luknjico na vrhu za zračenje. Čez eno uro pridem v kontrolo, polža sta pobegnila Zrnca sta pojedla, solato pustila, upam, da ni bil tisti današnji iz vrta eden od njiju . Ker v tem primeru čaka drugi v zasedi .
muha je napisal/a: |
Volna izgleda res preprečuje polžem dostop do poslastic. Sredi debelega runa (nerazcefran kožuh od striženja) ....... |
Kaj ti tega runa ne scufajo in raznesejo ptiči? Meni so doslej zvlekli ven in odnesli vsak kosem volne, ki je kje pokukal iz zemlje._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje