Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Marijin rožnik
Moderator: Melona
-
- Site Admin
Marijin rožnik
(Prenos iz arhiva)
Marijin rožnik
Pomenovala sem ga v spomin na mojo babico Marijo.
Babica mi je že v zelo zgodnjih otroških letih privzgojila ljubezen do vrtnic in vseh ostalih rastlin.
Imela je čudovito dišeče vrtnice, ki so cvetele samo enkrat, ampak takrat tako čudovito, da so mi ostale v spominu do danes. Danes pa babice ni več, pa tudi njenih prečudovitih vrtnic ni več.
Vedno sem si želela imeti košček svojega vrta, vendar sem na to čakala skoraj dvajset let. Zato je sedaj moje veselje toliko večje.
Zemljo smo kupili pred štirimi leti. Zapuščeno in zaraščeno 14.000m2 veliko zemljišče. Kar precej truda in naporov je bilo potrebno, da smo zemljišče očistili grmovja, robide in ostale neugledne zarasti.
Potem pa gradnja hiše.
Končno je prišel čas za moje sanje. Najprej sem uredila zelenjavni vrt, posadila živo mejo iz grmovnic, pa še eno iz Omorik.
In končno tudi vrtnice.
Pred hišo sem dobila prostor, kjer sem pred dvema letoma uredila prvo gredo z vrtnicami in trajnicami. Toda nisem bila čisto zadovoljna. To še vedno niso bile vrtnice, kot sem jih imela v spominu iz otroških let. Sadila sem hibridne čajevke, to so priporočali v vtnariji, vendar vonja ni bilo.
No potem sem na forumu srečala Garden-jo in sledilo je lani prvo skromno naročilo pri Petroviču.
Zelo težko sem letos pričakovala prve cvetove, bila sem navdušena, kakšen vonj, to sem si tako želela.
Antične vrtnice so me navdušile in izpolnile sanje iz otroških dni.
Tako sem letos ponovno naročila pri Petroviču in nastala je še ena grda, pa sigurno ne zadnja.
Pa še nekaj fotografij.
Greda pred hišo z hibridnimi čajevkami in trajnicami.
Na fotografiji skoraj ni videti vrtnic, ker so prevladale trajnice.
Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala.
Pa še moje Antične vrtnice
Burbonka - Variegata Di Bologna
Namesto fotografij/-e s Slikomata je bila vidna reklama, ki sem jo Melona izbrisala.
Pomenovala sem ga v spomin na mojo babico Marijo.
Babica mi je že v zelo zgodnjih otroških letih privzgojila ljubezen do vrtnic in vseh ostalih rastlin.
Imela je čudovito dišeče vrtnice, ki so cvetele samo enkrat, ampak takrat tako čudovito, da so mi ostale v spominu do danes. Danes pa babice ni več, pa tudi njenih prečudovitih vrtnic ni več.
Vedno sem si želela imeti košček svojega vrta, vendar sem na to čakala skoraj dvajset let. Zato je sedaj moje veselje toliko večje.
Zemljo smo kupili pred štirimi leti. Zapuščeno in zaraščeno 14.000m2 veliko zemljišče. Kar precej truda in naporov je bilo potrebno, da smo zemljišče očistili grmovja, robide in ostale neugledne zarasti.
Potem pa gradnja hiše.
Končno je prišel čas za moje sanje. Najprej sem uredila zelenjavni vrt, posadila živo mejo iz grmovnic, pa še eno iz Omorik.
In končno tudi vrtnice.
Pred hišo sem dobila prostor, kjer sem pred dvema letoma uredila prvo gredo z vrtnicami in trajnicami. Toda nisem bila čisto zadovoljna. To še vedno niso bile vrtnice, kot sem jih imela v spominu iz otroških let. Sadila sem hibridne čajevke, to so priporočali v vtnariji, vendar vonja ni bilo.
No potem sem na forumu srečala Garden-jo in sledilo je lani prvo skromno naročilo pri Petroviču.
Zelo težko sem letos pričakovala prve cvetove, bila sem navdušena, kakšen vonj, to sem si tako želela.
Antične vrtnice so me navdušile in izpolnile sanje iz otroških dni.
Tako sem letos ponovno naročila pri Petroviču in nastala je še ena grda, pa sigurno ne zadnja.
Pa še nekaj fotografij.
Greda pred hišo z hibridnimi čajevkami in trajnicami.
Na fotografiji skoraj ni videti vrtnic, ker so prevladale trajnice.
Pa še moje Antične vrtnice
Burbonka - Variegata Di Bologna
Pa še moj seznam vrtnic.
Burbonke
Variegata Di Bologna
Louise Odier
Mme. Pierre Oger
La Reine Victoria
Mme. Isac Pereire
Boule De Neigre
Vivid
Ruguroze
Scabrosa
Ruskin
Sarah Van Fleet
Conrad Ferdinand Meyer
Hibridne ponavljalke
Comtesse Cecile De Chabrillant
Roger Lambelin
Vick`s Caprice
Black Prince
Ferdinand Pichard
Paul Neyron
Portlandke
Jacques Cartier
Hibridne muškatke
Cornelia
Buff Beauty
Damaščanke
Mme. Hardy
Galke
Duchesse de Montebello
Tricolore de Flandre
Tuscany Superb
Bengalke
Old Blush
Ramblerce
May Queen
Vzpenjalke
Crimson Glory cl.
Pierre de Ronsard
Angleške vrtnice
Abraham Darby
Gertrude Jekyll
Heritage
Winchester Cathedral
L.D. Braithwaite
Eglantyne
Evelyne
Alan Titchmarsh
The Alnwick Roses
Noble Antony
Scepter D'Isle
Teasin Georgia
Crown Princes Margareta
Ambridge Rose
Jubilee Celebration
The Dark Lady
William Morris
St. Cecilia
Pat Austin
Swweet Juliet
William Shakespeare 2000
Christopher Marlowe
Mahovne vrtnice
Marie de Blois
Robert Leopold
Blanche De Belgique
Rožni grmi
Nevada
Warnerjeve
Eyes For You
Hibridne čajevke
Herz Dame
MonteChasta
Nostalgie
Eminence
Kurt WaldheimNazadnje urejal/a silva30 21 Nov 2013 21:42; skupaj popravljeno 1 krat
Burbonke
Variegata Di Bologna
Louise Odier
Mme. Pierre Oger
La Reine Victoria
Mme. Isac Pereire
Boule De Neigre
Vivid
Ruguroze
Scabrosa
Ruskin
Sarah Van Fleet
Conrad Ferdinand Meyer
Hibridne ponavljalke
Comtesse Cecile De Chabrillant
Roger Lambelin
Vick`s Caprice
Black Prince
Ferdinand Pichard
Paul Neyron
Portlandke
Jacques Cartier
Hibridne muškatke
Cornelia
Buff Beauty
Damaščanke
Mme. Hardy
Galke
Duchesse de Montebello
Tricolore de Flandre
Tuscany Superb
Bengalke
Old Blush
Ramblerce
May Queen
Vzpenjalke
Crimson Glory cl.
Pierre de Ronsard
Angleške vrtnice
Abraham Darby
Gertrude Jekyll
Heritage
Winchester Cathedral
L.D. Braithwaite
Eglantyne
Evelyne
Alan Titchmarsh
The Alnwick Roses
Noble Antony
Scepter D'Isle
Teasin Georgia
Crown Princes Margareta
Ambridge Rose
Jubilee Celebration
The Dark Lady
William Morris
St. Cecilia
Pat Austin
Swweet Juliet
William Shakespeare 2000
Christopher Marlowe
Mahovne vrtnice
Marie de Blois
Robert Leopold
Blanche De Belgique
Rožni grmi
Nevada
Warnerjeve
Eyes For You
Hibridne čajevke
Herz Dame
MonteChasta
Nostalgie
Eminence
Kurt WaldheimNazadnje urejal/a silva30 21 Nov 2013 21:42; skupaj popravljeno 1 krat
Garden-ja je napisala:
O, lepo, še ena predstavitev rožnika. jupi
Zanimiv seznam. V posameznih razredih si izbrala res najbolj iskane posameznice in take, ki imajo res posebno močan vonj.
Imaš kar nekaj vrtnic, ki bi si jih sama želela pa nimam prostora. May Queen je menda ena najlepših starejših popenjavk in z zanimanjem bom sledila tvojim opisom. Cvet je verjetno kar velik, ne?
Želim ti veliko veselja ob tvojih ljubljenkah. Babica bi zagotovo bila ponosna nate!
O, lepo, še ena predstavitev rožnika. jupi
Zanimiv seznam. V posameznih razredih si izbrala res najbolj iskane posameznice in take, ki imajo res posebno močan vonj.
Imaš kar nekaj vrtnic, ki bi si jih sama želela pa nimam prostora. May Queen je menda ena najlepših starejših popenjavk in z zanimanjem bom sledila tvojim opisom. Cvet je verjetno kar velik, ne?
Želim ti veliko veselja ob tvojih ljubljenkah. Babica bi zagotovo bila ponosna nate!
Poezija je napisala:
Vsakič, ko se odkrije nov rožnik na tem mestu je res prav lep občutek. Lepo je tudi, kako si povezala nit z babico in ji v bistvu namenila ime rožnika. Imaš lep izbor in nekaj zelo zanimivih posebnih vrtnic. Drugo leto bo že kaj poslikati in opojnega vonja bo po zraku na pretek. Ker je bilo v teh letih tako veliko narejenega, bo drugo leto definitivno čas za sadove.
Vsakič, ko se odkrije nov rožnik na tem mestu je res prav lep občutek. Lepo je tudi, kako si povezala nit z babico in ji v bistvu namenila ime rožnika. Imaš lep izbor in nekaj zelo zanimivih posebnih vrtnic. Drugo leto bo že kaj poslikati in opojnega vonja bo po zraku na pretek. Ker je bilo v teh letih tako veliko narejenega, bo drugo leto definitivno čas za sadove.
1vrtnica je napisala:
Lepa zgodba in res lep izbor vrtnic! Da bi le bilo še več takih babic in vnučk... Wink
Silva, glede na to, da imaš tako veliko parcelo, sem prepričana, da boš v prihodnosti iz tega naredila pravo poslastico. Že zdaj imaš krasno zbirko, ko bodo tvoje vrtnice še malo zrasle, pa bo sploh super!
Lepa zgodba in res lep izbor vrtnic! Da bi le bilo še več takih babic in vnučk... Wink
Silva, glede na to, da imaš tako veliko parcelo, sem prepričana, da boš v prihodnosti iz tega naredila pravo poslastico. Že zdaj imaš krasno zbirko, ko bodo tvoje vrtnice še malo zrasle, pa bo sploh super!
Vsem hvala za lepe komentarje.
Mi je kar toplo pri srcu, pa kljub temu, da je zunaj mraz.
Res je, na tem forumu sem skupaj z vami uspela uresničit moje dolgoletne želje. Brez vaše pomoči bi verjetno bila obupala nad vrtnicami.
Čeprav je to šele začetek, pa vem, da je to kar sem želela.
Bom se pa po svojih najboljših močeh potrudila, da se bodo vrtnice pri meni dobro počutile.
Mi je kar toplo pri srcu, pa kljub temu, da je zunaj mraz.
Res je, na tem forumu sem skupaj z vami uspela uresničit moje dolgoletne želje. Brez vaše pomoči bi verjetno bila obupala nad vrtnicami.
Čeprav je to šele začetek, pa vem, da je to kar sem želela.
Bom se pa po svojih najboljših močeh potrudila, da se bodo vrtnice pri meni dobro počutile.
4.april 2011
Tudi na mojem rožniku se je povečalo število vrtnic. Bogatejši je za šest angležinj in dve mahovni.
Vrtnice posajene jeseni 2009zelo dobro izgledajo.
Takšnale je Comtesse Cecile de Chabrillant, ko sem ji pred brstenjem upognila nekaj vej(4).
Vrtnice, ki sem jih posadila jeseni 2010 so v glavnem preživele zimo. V večini so pognale nekaj brstov. Nekoliko slabše izgleda ruguroza Scabrosa, ki še vedno ne kaže znakov življenja. Mogoče bo nekoliko pozneje pognala, upam.
Tudi na mojem rožniku se je povečalo število vrtnic. Bogatejši je za šest angležinj in dve mahovni.
Vrtnice posajene jeseni 2009zelo dobro izgledajo.
Takšnale je Comtesse Cecile de Chabrillant, ko sem ji pred brstenjem upognila nekaj vej(4).
Vrtnice, ki sem jih posadila jeseni 2010 so v glavnem preživele zimo. V večini so pognale nekaj brstov. Nekoliko slabše izgleda ruguroza Scabrosa, ki še vedno ne kaže znakov življenja. Mogoče bo nekoliko pozneje pognala, upam.