Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Rumeni listi vrtnic in sušenje celotnega stebla vrtnice

Moderator: Melona

crtj-admin
Site Admin

Rumeni listi vrtnic in sušenje celotnega stebla vrtnice

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
pepa6

Odgovor Napisal/-a pepa6 »

Pozdravljeni!
Ne vem kaj delam narobe. Skoraj 10 vrtnic se mi je posušilo-listi so bili najprej rumeni, nato suhi, sem krajšala vrtnico in se je na koncu totalno posušila. Naj ostale, ki jih to napada s čim poškropim, da zaustavim vse skupaj?
TANJA TT

Odgovor Napisal/-a TANJA TT »

Če se suši cela rastlina je res nekaj hudo narobe Mad ,kakšna foto bi skoraj morala biti, da vidimo, kaj je Confused
Marinka

Odgovor Napisal/-a Marinka »

Poglej, če slučajno ni voluhar na delu._________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Če so optimalno zalite je to znak, da je nekaj narobe s koreninami.
Koliko stare rastline so?_________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
pepa6

Lanske od Petrovica sploh anglezinje.Listi so najprej rumeni pol pa kot da so ozgani in suhi.Na koncu se celotna vrtnica posusi.List izgleda tako kot ozig na vinski trti
Garden-ja

Nekaj je v tleh kar škodi koreninam.
Če jih pustiš tam, kjer so, jih boš težko rešila._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
pepa6

Tak se začne.
Garden-ja

Zelo slabo se vidi, skoraj nič._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
rene

Odgovor Napisal/-a rene »

Kaj pa ličinke majskega hrošča? Prekoplji malo okoli rastline in če kakšno najdeš, potem je tudi to možna razlaga - tile packi so res sposobni odjesti celoten koreninski sistem.
Odgovori