Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Drobni gospodinjski pripomočki
-
- Site Admin
Drobni gospodinjski pripomočki
(Prenos iz arhiva)
Oddeljeno od teme - Bučke - rahlo pikantne za zimo
admin. muha
===============================================================================================================
REZALNIK ZA ZELENJAVO
Prehitevam muho. Rezalnik zelenjave Satus, plod slovenskega znanja
admin. muha
===============================================================================================================
REZALNIK ZA ZELENJAVO
Prehitevam muho. Rezalnik zelenjave Satus, plod slovenskega znanja
metuljc, če prav razumem, sta v tem setu samo dva nastavka (6 in 12mm), marija bi pa potrebovala mini izvedbo (3mm), katera ni zajeta v zgornjem setu?
Hvala za link, izgleda uporaben pripomoček ;)
Hvala za link, izgleda uporaben pripomoček ;)
Jaz imam ta set in ta drobna mrežica je kar dovolj drobna. Za francosko dostikrat uporabim kar ta večjo. Je pa treba debelejše zadeve (korenje, krompir in podobno) prej narezat na kolobarčke, da dobimo kockice.
Zadovoljna sem, da ga imam, čeprav se ga za dve čebuli ne splača vleči ven, francoske in pomfrija se pa brez njega ne lotim.
Zadovoljna sem, da ga imam, čeprav se ga za dve čebuli ne splača vleči ven, francoske in pomfrija se pa brez njega ne lotim.
metuljc je napisal/a: |
Prehitevam muho. Rezalnik zelenjave Satus, plod slovenskega znanja |
metuljc, super zadeva
mogoče bi bilo fino, če bi se odprla neka podtema - Drobni gospodinjski pripomočki, kjer bi se notri predstavilo take uporabne zadevice za gospodinje in gospodinjce
Vedno je dobrodošlo izvedeti za pripomočke in postopke, ki nam olajšajo delo v kuhinji
Ali je še kdo kupil ta mali razkoščičevalec za češnje, ki so ga imele v akciji Spar in Lidl? Jaz sem ga (6eur), ker sem mislila, da bo boljši od mojega že prav starega, pa bi ga najraje vrgla skozi okno! Razkoščičenih plodov sploh ne izmetuje ven, ampak moram vsakega s prstom bezati ven, da naredim prostor za novega . Pa sem poskusila z različnimi tehnikami pritiska na tisto fedrco, pa ne pomaga nič . NE DELA!
Bom pač aktivirala še svojega tastarega, ki samo tu-pa-tam ne izvrže kake višnje. Sem predlani razkoščičila z njim za 25 kozarcev višnjevega kompota in vidim, da ga bom letos ponovno aktivirala, ker danes je pa na vrsti obiranje višenj ._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Bom pač aktivirala še svojega tastarega, ki samo tu-pa-tam ne izvrže kake višnje. Sem predlani razkoščičila z njim za 25 kozarcev višnjevega kompota in vidim, da ga bom letos ponovno aktivirala, ker danes je pa na vrsti obiranje višenj ._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Poleg kisa še zelenjava in sadje ter sladkor spustijo tekočino in je vse kakor potopljeno in se dejansko kuha, ne duši. Jaz sem tistih 10 minut s kuhalnico kar pogosto nežno premešala, za vsak slučaj.
Pa še to: hči je imela idejo, da bi polovico sladkorja nadomestila kar z eno vrečko želatine v prahu (seveda pripravljene po navodilu na vrečki) in bi bila zadeva manj kalorična, na okusu pa najbrž nebi nič izgubila. Bom poskusila._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Pa še to: hči je imela idejo, da bi polovico sladkorja nadomestila kar z eno vrečko želatine v prahu (seveda pripravljene po navodilu na vrečki) in bi bila zadeva manj kalorična, na okusu pa najbrž nebi nič izgubila. Bom poskusila._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Podoben rezalnik za zelenjavo, kot je predstavljen zgoraj, sem kupila sama v Sparu, cena pa je bila manj kot 10€.
Praktično identičen tistemu, ki ga prodajajo v Top Shopu in stane okoli 40€.
Spodaj ima magazin, v katerega se nabira rezano sadje ali zelenjava, tudi mrežice so podobne.
Kar me moti, je, da je potrebno zobčke čistiti z posebnimi vilicami, ki so priložene, katerim pa se kmalu zamajejo zobčki in vsak čas bo kateri od njih odpadel. Topshopov pa ima gumb, ki sprosti zobčke tako, da hrana sama pade ven.
Je pa stvarca super, brez nje ne bi zmogla več. Uporabljam vsak dan tudi večkrat na dan.
Perfektno za sadne kupe, narejeno en-dva-tri, pražen krompir, zelenjavno solato, sir.
Režem pa tudi jaz predhodno na kolobarje, da so kocke majhne oz. enakomerne._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Praktično identičen tistemu, ki ga prodajajo v Top Shopu in stane okoli 40€.
Spodaj ima magazin, v katerega se nabira rezano sadje ali zelenjava, tudi mrežice so podobne.
Kar me moti, je, da je potrebno zobčke čistiti z posebnimi vilicami, ki so priložene, katerim pa se kmalu zamajejo zobčki in vsak čas bo kateri od njih odpadel. Topshopov pa ima gumb, ki sprosti zobčke tako, da hrana sama pade ven.
Je pa stvarca super, brez nje ne bi zmogla več. Uporabljam vsak dan tudi večkrat na dan.
Perfektno za sadne kupe, narejeno en-dva-tri, pražen krompir, zelenjavno solato, sir.
Režem pa tudi jaz predhodno na kolobarje, da so kocke majhne oz. enakomerne._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...